Jarmo Nieminen Luonto – Isänmaa – Helsinki

Kaikki blogit puheenaiheesta Reservi

Nykypäivän rintamakarkuruutta?

Yleisradio julkaisin eilen jutun, jossa se kertoi reservistä kieltäytyneiden määrän kolminkertaistuneen viime vuonna. Kun ennen rivistä lipesi vuosittain parisataa reserviläistä, on määrä liikkunut parin viime vuoden aikana lähemmäs tuhannen tasolla.

Suomessa on jo nyt Palkka-armeija - Kehitetään sitä!

Suomessa on jo nyt palkka-armeija, eli vakinainen kantahenkilökunta.

Tämä muodostaa varsinaisen armeijan ja ylläpitää koko hötäskää toimintakykyisenä.

Sen lisäksi on maanpuolustuskoulu- ja -kurssijärjestelmä, jota kutsutaan "armeijan käymiseksi" ja "kertausharjoitukseksi".
Ja toki on maanpuolustuskoulu ym. armeijan koulutustoimintoja.

On vain hyvä ja ehdottomasti oikein että vakinaisen henkilökunnan määrää nostetaan huomattavasti, sen tasoa ja tehokkuutta nostetaan, ja siis myös piuolustuskykyä.

Maanpuolustuskyvyn heikentäminen jatkuu tälläkin hallituksella

Uusi hallitus suunnittelee mittavia leikkauksia puolustusvoimien ennestäänkin alimitoitettuihin toimintamenoihin. Mitä se merkitsee? Ei kertausharjoituksia, vähemmän hornet-tunteja, vähemmän merivalvontatunteja, vähemmän koulutusampumatarvikkeita, vähemmän taisteluharjoituksia ja vähemmän ampumaleirejä. Siis huonompaa valmiutta ja enemmän huonommin koulutettua tykin ruokaa reserviin ja reservissä. Herätkää. Nyt pääsee uusi puolustusministeri näyttämään kyntensä kolmen ässän triolle.

http://www.hs.fi/politiikka/a1433479352518?jako=4d626939b1de5dab5fa03e55...

Kodinturvajoukot nyt

Reservin sitoutumisen perusteet tulisi uudistaa ja muodostaa aidosti sitoutuneen vapaaehtoisuuden perusteella toimivat paikallisjoukot. Ne voitaisiin muodostaa suoraan osana asevelvollisuutta, osana jopa varusmiespalvelustakin. Miksi kaikista varusmiehistä pyritään kouluttamaan ensin high tech -sotilaita ja sitten joskus ehkä joistakin reservissä paikallisjoukkoja. 

Laajempi artikkeli aiheesta on esillä www.jarmonieminen.fi.

 

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä