Jarmo Nieminen Luonto – Isänmaa – Helsinki

Kaikki blogit puheenaiheesta Presidentin vaalit 2018

Huhtasaaren vaalituloksen helppo tulkinta

Markku Huusko ja moni muu ihmetteli Laura Huhtasaaren vaalituloksen mysteeriä. Laura sai hyvän vaalituloksen verrattuna moneen politiikan konkariin. Mutta miksi hänen vaalikonetuloksensa olivat vielä huimasti parempia? Vastaus on hyvin yksinkertainen. Huhtasasren poliittiset ajatukset saivat tuon suurimman kannatuksen vaalikoneissa. Suomen kansan enemmistö kannattaa niitä. Mutta henkilö paitsi mustamaalattiin, niin hän oli myös liian kokematon otettavaksi vakavasti presidenttiehdokkaana. Suomalaiset haluavat säilyttää maan itsenäisyyden.

Presidentinvaaleissa on kolme linjaa ja vain kolme edustajaa valittavana

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros on ensi sunnuntaina 28. tammikuuta. 36,1 prosenttia äänioikeutetuista on jo käyttänyt ennakkoäänestyksessä äänioikeuttaan 1 527 737 äänellä. Presidenttiehdokkaiden viimeinen laajempi mahdollisuus vaikuttaa äänestäjiin on tänä iltana Ylen suuressa vaalikeskustelussa klo 21.05 alkaen.

Tuorein vaaliennuste yllättää

Vaaliennusteet ovat olleet runsaita ja kiinnostavat monia. Vaalien tulokset tiedetään pian, mutta silti uusia gallup- ennusteita tehdään sekä simuloituja tuloksia esitetään. Olen pitkään paneutunut äänestäjien käyttääntymiseen eri vaalitilanteissa ja äänestysten mielipideympäristöissä. Olen rakentanut hyvin komplisoidun, mutta tarkkaa tulosta tuottavan äänestysalgoritmien vuorovaikutusmallin. Sen yllättävä tulos on, että Niinistö tulee saamaan äänistä 38%, Väyrynen 28%, Haatainen 1%, Huhtasaari 38%, Vanhanen 18%, Kyllönen 25%, Torvalds 44% ja Haavisto 4%. Eli toiselle kierrokselle mennään.

Mitä ns. demokratia tuottaa

Katsoin tässä eilen puolentoista miljoonan muun tavoin presidenttiehdokkaiden vaalitenttiä. Se oli niin tylsä ja heikosti moderoitu sekä manipuloivan puolueellinen, että ajatukseni menivät muualle. Mietin demokratiamme merkitystä ja sen tuloksia. Onko tämä äänestäminen pienten ryhmien eli puolueiden valitsemista presidentti- tai eduskuntaehdokkaista ollenkaan tärkeää. Luin eilen myös keskustelupalstaa, jossa Kekkonen haukuttiin demokratian häpeätahraksi, vaikka Kekkonen oli tuolloin ainut demokraattisesti valittu poliitikkomme. Mutta mitä teemme ns.

Totuuskomissio

Nyt kun presidentin vaalien alla on tartuttu "syyllisten etsimiseen", niin olisiko aika julkaista tuo tunnettu Tiitisen lista ja siinä olevat 18 nimeä. Lista on julistettu salaiseksi vuoteen 2050 asti, jolloin siinä mainitut suomalaiset isänmaanpetturit ovat "tukevasti maan alla". Listan julkaiseminen tänään antaisi meille mahdollisuuden nostaa median kaulittavaksi nuo "syylliset". Siinä olisi Trumpin ylittävää viihdettä viikoiksi.

Huumesota ja sen vaikutukset ulkoiseen uhkaan ja sisäiseen turvallisuuteen

Olisi mielenkiintoista kuulla presidenttiehdokkaiden kanta globaaliin ongelmaan. Sekä tietenkin kansanedustajien mielipiteitä.

Ehdokas Kyllönen -Kainuun tykyssä maailmanlopun merkkejä !

TV1 vaalipuheessa ehdokas Merja Kyllönen väitti Sotkamon tykkylumen ja siitä koituvien sähköhäiriöiden johtuvan ilmastomuutoksesta. Pimiässa pirtissä istunut Kyllönen oli tullut siihen tulokseen, että maailmanloppu alkaa Kainuusta jos ei jotakin tehdä.

Mieleen tuli kirjailija Huovinen ja hänen kehittämä hahmo "Havukka-ahon ajattelija", joka suolsi päästään mitä ihmeellisempiä visioita. Erotuksena Kyllösen puheisiin se, että Havukka-ahon ajatuksissa oli kätketty huumori, mutta Kyllönen oli ihan vakavissaan.

Äänestyskortti on vain numeroa varten, ei kirjoitusta.Tiedoksi myös persuille!

Melko vastuutonta toimintaa poliitikolta kehoitaa kirjoittamaan viesti äänestyskorttiin. Kuten suurin osa ihmisistä onneksi tietää, että kirjoittaminen tietää äänen hylkäämistä.

En voi oikein ymmärtää miksi tälläistä kehoitetaan tekemään? Ehkä kehoittajat ovat vain tyhmiä?

Oululehdestä voi lukea asiasta lisää:

Hyvät presidenttiehdokkaat, terveisiä ruohonjuuritasolta

Hyvät presidenttiehdokkaat

 

Eletään uuden vuoden alkua, taakse on jäänyt vanhan vuoden kiireet ja murheet, edessä siintää aurinkoiset keväthanget, hiihtoladut ja mäenlaskut.

Voisi kuvitella, että edessä on miellyttävä kevät.

Aktivoi Juha Sipilä ja hallitus eroamaan äänestämällä Paavoa

Juha Sipilän hallituksen saavutuksiin kuuluvat aktiivimalli, liikennekaari, soten yksityistämisvimma, leikkaukset koulutuksesta ja osaamisesta, leikkaukset lomarahoista jne. Kun nyt sitten kansainvälinen suhdannekäänne on tapahtunut, ylpeilee hallitus tekosillaan, joilla ei ole juurikaan tekemistä suhdannekäänteen kanssa. Monet ovatkin pitäneet Sipilän hallitusta Suomen historian heikoimpana.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä