Jarmo Nieminen Luonto – Isänmaa – Helsinki

Kaikki blogit puheenaiheesta Maanpuolustuskoulutus

MOT: Oikeus omaan rynkkyyn - kodinturvajoukot

Osattiinko MOT-ohjelmassa kysyä oikeat kysymykset? Minua jäi kaivamaan varsinainen motiivi, sille että "rynkky" haluttiin viedä kotiin. Vastauksena oli "...että on turha hidastaa liikkekannalle-panoa".
Mitähän jos vasemmisto alkaisi myös puuhaamaan tällaista vastaavaa "...jotta ehdittäisiin ajoissa rintamalle"-zydeeniä.

Maanpuolustuskoulutus

Ohi on! Nollat paukkuu ja kansalaisaloite kiertää keräämässä nimiä yleisen asevelvollisuuden lakkauttamiseksi. Ollaan taas yhteiskunnallisen keskustelun kovassa ytimessä ja tällaisia keskusteluja on lähihistoriassa leimannut vahva tunteellisuus. Molemmat leirit, niin yleisen asevelvollisuuden vastustajat kuin, itseään patriootteina pitävät, puolustajatkin puhuvat avoimesti silkkaa paskaa. Valtaosa kaikista mielipiteistä perustuu henkilökohtaisille kokemuksille varusmiespalveluksesta tai aseellisesta puolustustarpeesta ylipäätään.

Lisää toimintaa Porin lentokentälle - myös maanpuolustuskoulutusta

Porin lentokenttä on tärkeä paitsi porilaisille, myös Porin kaupungille - ajatellen esimerkiksi matkailua, kaupankäyntiä ja ilmailualan koulutusta. Kentän toimintaa on syytä kehittää edelleen. Nyt onkin hyödynnettävä kaikki mahdollisuudet laajentaa toimintaa, mukaan lukien maanpuolustuskoulutus.

Jatkossa Porin lentokentällä voi olla nykyistä merkittävämpi rooli lentäjien koulutuksessa. Kentällä toimii jo Suomen Ilmailuopisto. Kun Malmin lentokenttä lakkautetaan, voisi myös Malmin kentällä toteutettua koulutusta siirtyä Poriin (esimerkiksi Patrian koulutusta).

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä