Jarmo Nieminen Luonto – Isänmaa – Helsinki

Kaikki blogit puheenaiheesta Käännyttäminen

Ranska käännyttää turvapaikanhakijat - miksei Suomi?


Suomen päättäjät erästä puoluetta lukuun ottamatta ovat uhranneet tyttöjen turvallisuuden monikulttuurisuusideologialleen. Kun kansa on nyt vihdoin herännyt tähän, puolueiden johtajat - erityistä vastuuta tapahtuneesta kantava Orpo etunenässä - valehtelevat kansalle paksusti. Väitetään, ettei turvapaikanhakijoita oltaisi voitu, eikä edelleenkään voida käännyttää rajoilta ilman turvapaikkatutkintaa.

Turvapaikanhakijoita ei olisi voitu käännyttää Ruotsiin

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho väittää, että kaikki Ruotsista tulleet turvapaikanhakijat olisi voitu käännyttää Dublin-säädösten nojalla takaisin Ruotsiin. Väite on yksiselitteisen väärä. On erittäin ikävää, että hallitusta yritetään mustamaalata tällaisilla harhaanjohtavilla väitteillä. Valitettavan moni uskoo niihin.

Maailmassa on jälleen roimasti vähemmän rakentava vihaa

Jack Chick, julistavia käännytyssarjakuvien piirtäjä, on kuollut. Hänen tuotoksensa olivat hyvin kuuluisia. Ja tässä kohden onkin myönnettävä että hän oli niitä harvoja ihmisiä jotka ovat saavuttaneet sen tilan että kun kaksi ihmistä referoivat häneen keskustelussa, molemmilla voi olla mahdollisuus tietää kenestä on kysymys. Tämänlainen saavutus on vaikea.

Turvallisuusuhka: seurakunnat käännyttävät turvapaikanhakijoita vääräuskoisiksi?

Lapin Kansa 21.10.16: "Muslimeista kristityiksi kääntyneiden turvapaikanakijoiden määrä lasketaan jo sadoissa...Seurakunnissa annetaan monille turvapaikanhakijoille opetusta, jota voi kutsua aikuisrippikouluksi...Osa pakolaisista saattaa kuvitella, että kristitty saa turvapaikan muslimia helpommin...jos kristityksi kääntyminen merkitsee esimerkiksi hengenuhkaa tai vankilaa turvapaikanhakijan kotimaassa, siitä voi tullakin joillekin turvapaikkaperuste."

Miksi (kääntyneiden) ateistejen ja uskovaisten sanotaan olevan samanlaisia?

Tuttuni Ria Heikkilä on päätynyt vaihtamaan maailmankuvaansa. Hän on tätä kautta päätynyt TV7 yhteyteen. Hän on ystävällinen nainen, jolle maailmankuvan muutos on johtanut parempaan. Hän ei ole nykyään eikä ennen ollut epäreilu. Sen sijaan minä olen suoraan sanoen joskus ollut hänelle epäreilu. (Mitä ei pidä laskea uskonnolliseksi kiusaamiseksi koska tämä tapahtui ennen hänen maailmankuvanvaihdostaan.)

Korjausliikkeitä vuoden 2016 kriisiä silmälläpitäen

Laitoin alla olevan aiemmin menemään myös melkein samansisältöisenä kommenttina, mutta Niinistön puheen innoittamana päätin tehdä siitä blogin.

Kun Suomea silmälläpitäen olennaisin ongelma on:

  • perusteettomien turvapaikkahakemusten määrä ja niitä koskevaan muutoksenhakuun liittyvät asiat

Turvapaikanhakijavyöry vaatii nopeita toimenpiteitä

Kuten on tiedotusvälineissä viime päivinä uutisoitu, ei Eurooppaan kohdistuva – ja Balkanilta lähtenyt Euroopan sisäinen – siirtolaisliikenne ole enää millään mittapuulla mitattuna hallinnassa.

Hirvisaaren kirjallinen kysymys palautussopimuksista

Eduskunnassa on hiljattain keskusteltu kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden vapaaehtoiseen paluuseen ja maasta poistamiseen liittyvistä asioista. Suurimpana käytännön ongelmana ovat ne maat, jotka eivät suostu ottamaan kansalaisiaan vastaan, elleivät nämä itse tahdo tulla maahan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä