Jarmo Nieminen Luonto – Isänmaa – Helsinki

Paula Lehtomäen katse

Hienoa Paula Lehtomäki, käytit koskettavan puheenvuoron Ykkösaamussa. Olen hämmentynyt. Kerroit arvoistasi, joita jokaisen suomalaisen tulisi nostaa tässä arvottomuuden maailmassa itselleen elämänlangaksi. Sinun tapauksessasi kyse on perheestäsi, jollakin toisella se voi olla muu yhteisöllisyys. Katseesi oli avoin ja suora - kuvasti tahtosi voimaa. Suomi saa sinusta tulevaisuudessa potentiaalisen valtion arvojohtajan. Kiitos Paula.

[PS. Paula Lehtomäki ilmoitti em. ohjelmassa, että hän ei tavoittele puolueen puheenjohtajuutta ja että hän luopuu varapuheenjohtajuudesta.]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (111 kommenttia)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Huh! Minä jo luulin, kun en tiennyt kirjoittajaa, että Lehtomäen katseesta paistoi kolme kirjainta, jotka John McCain näki Vladimir Putinin silmissä ilmestyksenä.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Vai niin Tapio O. Miten kirjoittaja muutti ajatustasi? Minusta Paula Lehtomäen silmissä ei ollut kyseisiä kirjaimia, vaan kovan luokan päättäväisyys. Toki mainitsemasi kirjanyhdistelmän takana oli myös kova päättäväisyys, mutta eri syistä.

Marko Pekkala (nimimerkki)

Olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Lehtomäki esiintyi vakuuttavasti. Silti takana täytyi olla kylmän viileä poliittinen laskelmointi.

Vilho Juntunen (nimimerkki)

Jarmon kanssa olen kyllä samaa mieltä että Paulassa on potentiaalia
vaikkapa seuraavaksi pääministeriksi mutta seuraavan presidentin
nimi tulee olla Anneli Jäätteenmäki. Jo sen tähden että Kokoomus
Niinistöineen ei ala ajaa käärmettä pyssyyn eli NATOa.
Tv. Ville Kajaanista
PS Tietenkin tarkoitin sillä varauksella että jostakin ihmeellisestä
syystä Globaali Kapitalismi pysyy pystyssä tämän vuoden ajan.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Uskon Marko Pekkalan päättelyyn. Suomessa on käytä viime vuosina onnistuneita ja vähemmän onnistuneita puheenjohtajakampanjoita. Tietenkin Keskusta on analysoinnut, että miten.

Uskallan povata, että tänä keväänä näemme ennennäkemättömän keskustatykityksen mediassa!

Käyttäjän helenat kuva
Helena Tornberg

Arvostan Paulaa! Katse oli avoin ja eteenpäin suuntautuva.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Ensin marssi riviin eteen Vanhanen, sitten Väyrynen, nyt Lehtomäki. Kuka seuraavaksi? Hommalla on täysin selvä tavoite: julkinen näkyvyys ja suuret lööpit. Keskustan kannatus on käännettävä nousuun.

Näin se menee.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Näin on Helena Tornberg, Lehtomäki totesi sen itsekin, että perästä kuuluu, vaikka ei niin sanonutkaan.

Kiitos Helena, sain uuden kasvon blogiini. Sinunkin katseessa on jotain.

Kaamoksesta selvinnyt (nimimerkki)

Taitaa olla siellä Helsingissä jo kevättä rinnassa.

Anna-Leena Nieminen

Nostan hattua Paula Lehtomäelle, kun asetti perheen(kaksi pientä lasta) poliittisen työn edelle.

Sitä mietin, että vaikuttivatko kahden poliitikon Sarkomaan ja Keskustan naiskansanedustaja(en muista nyt nimeä) aikaisemmin tekemät samanlaiset ratkaisut... jos vaikutti, todella terve ja toivottu "lumipalloefekti"...

Olen muuten aikoinaan lähettänyt blogikirjoitukseni "Tarpeettoman päivähoidon" ministeri Lehtomäelle ja sain vastauksenkin...

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Anna-Leena, en ole ollut tekemisissä Paula Lehtomäen kanssa, mutta hänen kommenttinsa olivat minun mielestä todella älykkäitä toimittajan tentatessa ministeriä ympäristöasioissa. Sain todella paljon ajateltavaa Helsingin energiakysymyksiin, joita pohdin lukijoiden kanssa juuri nyt tässä blogissani.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Nyt on Mari Kiviniemen paikka. Hän tuskin lähtee kalatamaan ääniä lasten avulla, vaan on valmis kantamaan vastuun maasta ja puolueestaan. Lehtomäki joutaa hiekkalaatikolle. Se on nii, että jos on leikkiin lähtenyt niin leikin kestäköön.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Paula Lehtomäki teki ratkaisun, jota ei voi muuta kuin arvostaa korkealle. Mutta minusta tämä myös kertoo jostain muusta. Ja se muu on se tosiasia, että pääministeri ja puolueen puheenjohtaja on tosiaan suuri yksinäinen jopa omiensa joukossa. Eihän tästä voi mitään muita johtopäätöksiä tehdä.

Matti Vanhanen on jäänyt puolueensa jäsenkunnalle etäiseksi henkilöksi ja näin on nähtävästi jopa ihan hänen puolueensa ytimen suhteen tilanne. Ei siis mikään ihme, jos johtajuuden kanssa on ollut ongelmia hänen pääministerikaudellaan.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

"Hiukan sarkastinen 58-vuotias valtiotieteen maisteri", niin sivuillasi kerrot, Lars-Erik Wilskman, näinhän se on, kuten kerrot. Ajattelusi lopputuloksena vain on, että yhteisiä asioitamme hoitaa edustajat, joiden lähipiirin vastuunotto on olematonta tai sellaista yhteisöä ei ole. Siitä minä en pidä.

Olen sitä mieltä, että perhettä ja valtiota ei saa panna vastakkain. Jos näin tehdään, niin poliittiseen järjestelmäämme valikoituvat läheisistään vastuuttomat politiikot. Itse asiassa tämähän näkyy jo yhteiskunnassamme - vai näkyykö.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Totean myös edelliseen, että Lehtomäki ei heittänyt pyyhettä kehään, vaan asetti sen kauksi tulevaisuuteen. Siinä on oikeasti jostain muusta kyse, kuin arvon Lars-Erik, hiekkalaatikosta. Niin minä sen koin.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

16# Ymmärrän kyllä pehmon näkökulmasi ja annan sille arvoa, mutta jos politiikassa todella haluaa vaikuttaa niin taktinen luovutus ei minussa arvostusta herätä. Muuten olisiko niin, että Lehtomäki haluaakin tehdä tietä Kelmi-Korhoselle.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Suomeksi sanottuna meni pupu pöksyyn. Ei sen kummempaa.

luuserius (nimimerkki)

Keskustan puheenjohtajuus on perinteisesti ollut raskas tehtävä. Vanhasen kohtelu on ollut käsittämätöntä. Iskuja on tullut jokapuolelta. Ja kun katsoo edeltäjien kohtelua niin Paulan ratkaisun ymmärtää täysin.

Suomessa on hienot arvot, keskusta ei vain sovi näihin hieman sarkastisten ihmisten ja heidän sielunkumppaneidensa arvoihin.

Marita Kaatrala

Lehtomäki hoiti kunnioitusta herättävällä tavalla oman asemointinsa tässä hetkessä. Yhteiskunnassa pitäisi olla normaalia, että alle kouluikäisten lasten äiti tai isä prioritoi tekemisensä perheen näkökulmasta.
Työelämän ura kestää noin 30 - 40 vuotta; lasten persoonallisuuden kehitys tapahtuu aivotutkijoiden mukaan pääosin alle viidessä vuodessa.
Koko yhteisölle on hyväksi, jos arvot ja toimintatavat tukevat tulevaisuutta eli lapsia. Paula toi asian hienosti esiin!

Vanha kepulainen (nimimerkki)

Paavo nousee johtoon!

Seuraavat 2-vuotta Keskustaa johtaa Paavo Väyrynen. Hän rauhoittaa kiistelyt ja saa puolueväen tajuamaan, että Keskusta on niin vahva kuin sen heikoin lenkki - köyhä ihminen.

Paavon jälkeen Keskustan puheenjohtajaksi nousee Tuomo Puumala, joka palauttaa Alkion-opit arvoon. Tuomo kokoaa Keskustaan vahvan nuorten ihmisten kannatuksen ja nostaa Keskustan maan suurimmaksi puolueeksi.

Tuomon johdolla Keskusta nousee 28 %:n kannatuksellaan ylivoimaiseksi puolueiden joukossa.
Tuomosta nousee maalle uusi Kekkonen.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Taktisesta luovutuksesta strategiseen voittoon, juuri siten kute Tsuntsii kirjoitteli. Näin ajattelen vastausena #17:sta.

Lisäksi oma elämäni makaa sen takana, että meidän suomalaistenkin on aidosti välitettävä lähiympäristöstämme.

Ja jos ja kun Lehtomäki palaa politiikan korkeimmille alttareille, hän on entistä viisaampi ja kokeneempi. Suomi tarvitsee vetureita, jotka aidosti välittävät omasta lähiympäristöstään ja meistä.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Ja vielä kun oikein muistan, niin Lehtomäki ei ollut luopumassa muusta kuin puolueen varapuheenjohtajuudestaan.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Marita Kaatrala (#20.), olen elämämme kaaressa täysin kertomallasi kannalla.

SDP stinks (nimimerkki)

Rullaati rullaa...
Pääsit etusivulle. Samaa bloggaajan omaa pyöreätä savolaisnaamaa vaikka miten rullaa tätä palstaa.:)

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Sellaista se on tää bloggailu, vai stinks. Ja kieltämättä naamani on pyöreä. Iän myötä olen alkanut pitää siitä entistä enemmän. Nuorempana murehdin suurista korvistani. Nyt odotan, että saisin pääni peitteeksi karjalaisäitini upean valkoiset hiukset. Sihen suunta toki kehitys on menossa.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Toki pahoittelen SDP stinksille, että haluan keskustella asioista.

Alamainen (nimimerkki)

No, hommahan on sillä selvä.
Tervetuloa Keskustan uusi puheenjohtaja ja uusi pääministeriehdokas.
Siis, Mari Kiviniemi...

Äänestäjäsi (nimimerkki)

Pidä Jarmo ihana pääsi, hymysi ja ryppysi. Ja pidä ajatuksesi. Olen seurannut sinua parin vuoden ajan. Sinä oikeasti välität ja pyrit vaikuttamaan ympäristösi paremman tulevaisuuden puolesta. Äänestän sinua jatkossakin, mihin menetkin. Arvostan myös kykyäsi olla aidosti empaattinen ammattissasi hankkimastastasi kovan maineesta huolimatta.

Alamainen (nimimerkki)

BTW, luulenpa (siis arvaan), että Jarmokin arvostaa Mari Kiviniemen vahvaa tietotaitoa kunnallisasioissa. Koska nykyisin asun Helsingin ulkopuolella, en tiedä onko Kiviniemi saanut noilla taidoillaan mitään aikaan kaupunginvaltuustossa...

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#2 Aina ennen peruskoulussa ja lukiossa ihmettelin äidinkielen oppikirjoissa, miksi siellä korostettiin sitä, että viestin lähettäjällä ja kanavalla on merkitystä: asiathan ratkaisevat. Hieman ilmeisesti informaatiosodankäyntiin, propagandaan ja indoktrinaatioon tutustuneena kuitenkin alan uskoa, että terve joukkotiedotusvälineiden tulkinta edellyttää myös sairasta epäluuloisuutta taustoja kohtaan.

Ymmärrän kyllä myös, että on kunniallista uskoa naisista ja lapsista vain hyvää ja olla kehitysoptimisti.

Kuitenkin aihetodisteiden perusteella uskoisin, että vaikka toteutunut ratkaisu on selkeä ja ymmärrettävä, tämä odotusvaihe oli poliittisen painoarvon kohottamisen vuoksi välttämätön.

Ensinnäkin jokaiselle puolueelle on välttämätöntä pitää naisehdokkaita esillä, jottei politiikka näyttäytyisi naisäänestäjille, joita on yli puolet ja joissain asioissa jopa liikaa poikein saunaseuralta ja oligarkialta, joka rakenteellisesti syrjii naisia.

Naiset menevät itse tähän mukaan ja laskevat, että kun pitää tavaramerkkiä esillä ei leimaudu kunniahimottomaksi seinäruusuksi, vaan vaikka ei olisikaan ryhtymässä pääministeriksi niin on hyvä olla pääministeriehdokas, jotta kelpaisi vaikka valtiovarainministeriksi tulevaisuudessa tai vaikkapa jonkin laitokse, esimerkiksi kansaneläkelaitoken johtajaksi.

Keskustassa naisliike on Eeva Kuuskoskesta alkaen ollut jonkinlaisen keskustaliberaalin opposition kanava. Silloin kun länsisuomalaiset kokivat jääneensä vähemmälle Väyrysen ja Kääriäisen aikana, tehtiin Kuuskoskesta ilmiö. Väyrynen toteutti suojaväistön erosi itse ja erotutti puoluesihteeri Kääriäisen kutsumalla kesken autontienausvuoden Erja Tikan joka sai tämän vuoksi Saksasta tuomalleen Mercedes-Benzilleen poikkeusverovapauden, vaikka tuli kesken vuoden Suomeen puoluesihteeriksi.

Se, ettei Paula Lehtomäki koskaan ollut todellinen ehdokas, ilmeni myös siitä, että hän passasi viime vuoden lopulla koko kysymyksen: asemat olivat varmistamatta.

Aikaisemmin Lallin entinen päätoimittaja Kim Huovinlahti kirjoitti Suomenmaahan, ettei puheenjohtajavaalissa pitäisi olla täyte-ehdokkaita. Samassa Väyrystä vastustavat pääasiassa keskusteliberaaleja tukevat karjalaispoliitikot - kuuluisa kuusikko - ottivat ikäkysymyksen laatien julistuksen, jossa ikään kuin Pekkarinen ja Väyrynen olisivat liian vanhoja.

Kun tämän jälkeen Kääriäinen ryhtyi rakentamaan peliä, oli selvää, että Keskustassa oli päätetty, että vanhat isännät pelastavat maan lamasta ja naiskiintiö saa jäädä.

Kun tämä oli kirkastunut Pekka Ervastille ja muille, he tietenkin aloittivat Paula Lehtomäki-hehkutuksen aiheuttaen pelinrakentaja Kääriäiselle ja Pekkarisen esitaistelijalle Väyryselle muka uusia haasteita.

Kun tämä puolustuslinja on murtunut, on seuraavassa murtokohdassa Unto Hämäläinen ja ehkä muutama demarikansanedustaja ja Kimmo Sasi, jotka muistuttavat, ettei Suomen Keskustan puoluekokous, vaan eduskunta valitsee pääministerin. Tähän demarisparraukseen on Keskusta varautunut ilmoittamalla, että pääministeri voi jatkaakin.

Neljäs puolustuslinja on se, että Yleisradion toimittajat kaivavat esille Iiro Viinasen pekkarointihaastattelut ja järjestävät Pekkarisen vastaisen "viimeisen taiston" mediaoppiensa mukaisesti.

Toisin sanoen kaikki korporaatio-Suomessa on mennyt hyvinvoinnin oppien mukaan.

Paula Lehtomäki ei ole koskaan edes ilmeisesti aikonut ehdokkaaksi, minkä vuoksi häntä ovat tukeneet etelän mediat joidenkin keskustaoptimistien kanssa.

Tämän vuoksi vilpitön iloitseminen "perheratkaisun" puolesta voi olla väärinkäsitys tai sitten herrasmiesmäinen ylikohteliasuus, jonka naiset tai ainakin naistenlehdet ottavat tosissaan.

Sotilas panee toimeksi ja diplomaatti juonittelee. Suomen Keskustan 3 000 hengen puoluekokous on vain hieman pienempi kuin Kiinan kommunistisen puolueen, 80 miljoonan jäsenen puolueen, puoluekokous. Monta intrigiä on valmisteltava, jottei tulisi tehtyä maan kannalta onnettomia päätöksiä.

Naispääministeriys jää näin ollen Jutta Urpilaisen varaan.

En äänestä (nimimerkki)

Ihme jätkä tuo Nieminen. Ryppyilee Ylikankaalle, kertoo, että Halla-aho on hyvä tyyppi, ihailee sudenkorentoja, puolustaa aseita ja pehmoilee Lehtomäen kanssa. Outo tyyppi. Joku vois sano että himmee.

Hyvin vanha demari (nimimerkki)

Niemisellä on hyvä avaus. Tapio O. Nevan analyysi on hyvä. Mutta anteeksi vain, epäilen, että Urpilainen verkkosukkineen ei päädy pääministeriksi. Me demarit olemme konservatiiveja.

Vilho Juntunen (nimimerkki)

"4" Voi olla hyvinkin että Paulasta tulee pääministeri. Kyllä hän sii-
hen åystyy juin Matti Vanhanenkin. Älykkäät ihmisey Te oleyye todis-
tamassa verkkohyökkäystä livenä mutta minä se poika kirjoitteken
mitä mieleen nyt älykköpäästäni vähän päästelen. Taisi tuo rienaaja
hellittää koska jätti erään merkin jäljelle jolla voidaan tunnistaa
tv. Ville

Kokoomusta äänestävä (nimimerkki)

32#

Yksi mahdollinen selitys olisi se, että tämä Nieminen suunnittelee eduskuntauraa eläköitymisensä jälkeen ja eikä vielä ole varma minkä puolueen listoilta eduskuntaan pyrkii.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Pekkarinenkin jo ehätti kommentoimaan pienoisesta yllätyksestä, kuten Kääriäinen taannoin Vanhasesta. Keskusta ei ole yllätysten puolue. Näen jo hyvin alkaneen informaatio-operaation (#7.). Ja tykitys jatkuu (#5.). Mediahyökkäyksestä on kyse, kuten Ville toteaa (#34.). Tai siis niin arvelen.

SDP stinks (nimimerkki)

26, 27 no hard feelings :)

Laajasalolainen (nimimerkki)

Tuskinpa Niemisen puolue olisi keskusta, vasemmistoliitto, rkp, tuskin demaritkaan. Persuista, kokoomuksesta ja vihreistä en löysi vetoa. Mutta toisaalta hänen ajatuksensa eivät suosi ääripäitä.

Markku (nimimerkki)

#7 Puhdasta kepu-kampanjointiahan tämä on Matti V:n tavoitteen mukaan. Ennen kasvettiin korkoa SP:ssä, nykyään mallia ei enää ole, pitää olla mediassa.

Kokoomusta äänestävä (nimimerkki)

38#

Noh jos joku perustaisi Pyssymiesten Puolueen, niin ehkäpä..... Nieminen jotakin....

Laajasalolainen (nimimerkki)

Näin on #39. Mikä mainostoimisto kepulla on käytössä?

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

En tahdo ehtiä keskusteluun mukaan, kun jätkille pitää vääntää ruokaa - perussapuskaa: jauhelihapihvejä ja perunoita. Hyvin uppoaa, kohta. Kiitos kannatuksesta, jo tässä kohtaa.

KorvenÄäni (nimimerkki)

Puhukaa Te pojat mitä puhutte, mutta kepun uusi puheenjohtaja on tietysti maaseudun kasvatti tohtori Väyrynen. Näin ovat päättäneet maaseudun keskustalaiset ja heitä on Lahden puoluekokouksen äänivaltaisista osallistujista yli 2000.

Paavo olisi voittanut kaikki, myös Lehtomäen, ja voittaa jos vastaehdokasta löytyy hänetkin.

Paavo on puheenjohtajana 2-4 vuotta ja sitten on Tuomo Puumalan vuoro.

Laajasalolainen (nimimerkki)

Vai niin, kerro jauhelihareseptisi.

Laajasalolainen (nimimerkki)

Kuka on Tuomo Puumala?

Hyvin vanha demari (nimimerkki)

Kääriäinen perää Verkkoapilassa puheenjohtajalta oikeanlaista luonnetta. Siihen kuuluu luotettavuus, kärsivällisyys, harkintakyky, käytöksen ennustettavuus sekä kuuntelemisen taito. Nuo taidot ovat vain Kiäriäisellä, Pekkariselle tai Paavolla.

luuserius (nimimerkki)

Jarmo Niemisen kannattaisi liittyä Suomen Keskustaan ja ilmottautua puheenjohtajakisaan.
Hänellä on selvästi vanhan demarin edellyttämiä ominaisuuksia-luotettavuus, kärsivällisyys, harkintakyky, käytöksen ennustettavuus sekä kuuntelemisen(ja huomioimisen) taito.

Alppisirkka (nimimerkki)

Mikään ei ole helpompaa kuin luovuttaminen. Rintamakarkureille oli aikanaan oma ratkaisunsa - toivottavasti hän ymmärtää luopua lopullisesti politiikasta!

Minä valitsen (nimimerkki)

Paavon ja voitan myös!

Aivan kuten KorvenÄnni sanoo Paavo on ylivoimainen.
Nuori varapuheenjohtaja Tuomo Puumalan aika on tulossa ja hän voikin jatkaa varapuheenjohtajana.
Varapuheenjohtajista Rantakankaan Antti jatkanee ja Paulan tilalle voidaan valita vaikka Anneli Jäätteenmäki.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

#44. Käytössä oli 700 gr sikanautaa. Maustoin sen kulhossa puristuksella Pirkan Mexican tomaattiketsuppia ja viiden centtimetrin vanalla Pirkan sinappia:)

Lisäsin sekaan Pirkan muovisesta mustapippurimyllystä parikymmentäkierrosta pippuria ja Euro-Shopperin muovisesta valkopippuripurkista pari hiemallista. Lisäksi maustoin muutamalla ranneliikkeellä Kanian lasisesta paprikapurkista ja useamman ranteellisella McCormickin pahvipurkista Liha-mausteseosta.

Kulhoon rikoin kaksi kananmunaa Rainbown pahvikennosta.

Kuohkeuden parantamiseksi murskasin sekaan käsistäni kaksi Vaasan Pientä pyöreää ruisnäkkileipää sekä kourallisen riisimuroja Euro-Shopperin pahvilaatikosta.

Hieroin ja vaivasin seoksen käsin muovikulhossa, jonka valmistaja on minulle tuntematon.

Seisotin seostani puolisen tuntia ja sitten vaivasin käsissäni niistä 90 gramman ja kahden centtimetrin paksuiset pihvit. Laitoin välissä Elextroluxin sähköuunin lämpiämään kahdelle sadalle. Annoin pihivien myös niiden levätä tämän tekstin kirjoittamisen ajan.

Nyt laitan levyn lämminneeseen uuniin ja pistän perunat kiehumaan. Maku selviää puolen tunnin kuluttua. Joo.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Edellisestä jäi vielä puuttumaan poikieni mielimauste, soija. Sitä sirottelin Euro-Shopperin soijakastike-muovipurkista.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

#30. En tunne Mari Kiviniemeä, vaikka samassa valtuustossa olemmekin. Ei hän sieltä äänekkäimmästä päästä ole, kuten en ole ollut minäkään. Se mitä Mari tekee kulissien takana, sitä en tiedä. Keskustasta olen ollut tekemisissä tosi paljon kovasti arvostamani Laura Kolben kanssa ja Peltokorven Terhin kanssa.

Laajasalolainen (nimimerkki)

Niemisen perheellä on kärsimistä, kerro lopputulos:)

luuserius (nimimerkki)

Kiviniemi voisi olla kova ehdokas. Toisaalta kepu voisi nyt nostaa vanhemman (miehen) puheenjohtajan esiin ja kosia vaikeina aikoina kansaa johtajuudella.
Menestystä ei saa ainakaan matkimalla muita. Ellei kyse ole sitten halpatuotannosta.

Kiviniemi pärjäisi kyllä Jutalle ja Jyrkille, mutta suuria äänestäjäryhmiä voisi nyt kosia näinä vaikeina aikoina suoraselkäisellä ja vahvalla (mies)johtajuudella.
Suomen kansa arvostaa sellaista puhetta, joka lupaa vielä kovempia aikoja ja niukempaa elämää.

universal (nimimerkki)

Maassamme sanotaan olevan kysyntää ns. arvojohtajalle. Nyt näyttää olevan kehittymässä aika hyvä ehdokas siihen(kin) tehtävään.

Ne kommentoijat, jotka pitävät Lehtomäen ratkaisua jotenkin luovuttamisena, hävetkää, niin arvojanne kuin motiivejannekin.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Yksi näkökulma:

1940-lukulaisia
- Sirkka-Liisa Anttila (1943)
- Paavo Väyrynen (1946)
- Mauri Pekkarinen (1947)
- Seppo Kääriäinen (1948)
- Liisa Hyssälä (1948)

1950-lukulaisia
- Päivi Räsänen (1954)
- Matti Vanhanen (1955)
- Anneli Jäätteenmäki (1955)

1960-lukulaisia
- Timo Soini (1960)
- Jorma Korhonen (1965)
- Stefan Wallin (1967)

1970-lukulaisia
- Jyrki Katainen (1971)
- Paula Lehtomäki (1972)
- Anni Sinnemäki (1973)
- Antti Kaikkonen (1974)
- Jutta Urpilainen (1975)
- Paavo Arhinmäki (1976)

1980-lukulaisia
- Tuomo Puumala (1983)

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Laajasalolaiselle totean reseptini toimineen oikein hyvin. Näkkileipämurska teki pihveistä kaiken lisäksi sopivan kuohkeita.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Kääriäisen kommentista Verkkoapilasssa voisi pohtia paljonkin, mitä hän oikein tarkoitti, vai tarkoittiko hän ketään sanoessaan

"Johtaminen on Kääriäisen mielestä yhteistyöjohtamista, ihmisten kannustamista ja aatteellisten linjoitusten julistamista. Itsekeskeisten Idols- tai voimamiestyyppien sijasta tarvitaan "jalkapallovalmentajaa tai kuoronjohtajaa".

luuserius (nimimerkki)

Lähinnä viimeiseen ryhmään kuuluvana, voin sanoa ettei kokemus elämästä eikä politiikasta ole vielä sillä tasolla kuin sen pitäisi olla vaikeiden aikojen johtajalle. Toki nykyisessä demokratiassa päätöksenteko on hajautunut, mutta edelleen esim. tärkeitä talouspoliittisia päätöksiä tehdään pienessä piirissä ja näkymättömissä.

Historiakin tukee tätä, suuret johtajat ovat kukoistaneet yleensä kokeneempina ja sen kirkkaammin mitä enemmän on ikää ollut. Meillä kokemusta pidetään jostain ihmeen syystä rasitteena, monissa eri yhteyksissäkin. Onko tämä nykyinen ilmiö suomalaista perua vai kumpuaako se jostakin muualta.
Virossahan on samanlaista ilmiötä, joka johtuu pitkälti maan lähihistoriasta ja idänsuhteista. Toki nyt on rasite siellä kääntymässä vahvuudeksi.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Luuseriuksen kanssa olen samaa mieltä. Yhteiskunnassamme on menossa kehitys, jossa nähdään nimenomaan nuoruuden tuovan yhteiskuntaan tarvittavaa viisautta. Mistä ilmiö kumpuaa, sitä en tiedä.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Valtuustoryhmäkaveri Nina Suomalainen pohtii naapuriblogissaan, että miksi Paula Lehtomäki ei halua ottaa valtaa. En tiedä olenko minä idealisti, mutta minun mielestäni poliitikassa ei aina tarvitse motiivina olla mahdollisimman suuri vallan määrä. Olen mieltä sitä, että toteuttaessaan sitä tehtävää, minkä politiikko kokee omalle tunnolleen tärkeäksi, hän on jo lunastanut paikkansa. Jos se johtaa ylenmääräiseen valtaa niin ok. Mutta vallasta ei tarvitse jokaiselle tulla olemisensa tarkoitus.

Marko Pekkala (nimimerkki)

Mielenkiintoinen keskustelu ja mielenkiintoisia näkökulmia. Keskustapuoleella tulee olemaan hätkähdyttävä pudotuskisa kevään mittaan.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Jarmo N, mihis unehtuivat 30-lukulaiset ja heidän valtansa.

Oman havaintoni mukaan sitä nimittäin on. Valtaa. 30-luvulla syntyneillä

Ja sitähän ei pois oteta.

Paitti poliisin, lääkärin ja kuoleman kautta.
(kts Jorma Etto: Suomalainen)

Marko Pekkala (nimimerkki)

En myöskään usko, että Lehtomäellä olisi rimakauhua mahdollisesta tappiosta tai puolueen tappiosta. Nyt kepulla on myyjän markkinat. Keskusta vie ja muut vikisevät.

vie rahat (nimimerkki)
Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Tervehdys Antti Liikanen, kun laadin em. elinkaarilistaa mieleeni ei tullut ketään 1930-lukulaista, joka voisi lähteä mukaan puheenjohtajakisaan. Epäilen silti, että vuonna 1931 syntynyt Jorma Etto lähtisi mukaan kisaan. Toki keskusta voi yllättää. Sitä kuitenkin epäilen, siis yllätystä.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Lisäsin listaan, myös

- Sirkka-Liisa Anttila (1943)
- Liisa Hyssälä (1948)

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Ja jatkan yleisön pyynnöstä Tuomo Puumalalla (1983) kokkolalainen kansanedustaja, Keskustan varapuheenjohtaja ja Keskustanuorten puheenjohtaja.

Harmoniaa (nimimerkki)
Harmoniaa (nimimerkki)

Ja Anneli Jäättenmäki kuuluu listalle.

Marko Pekkala (nimimerkki)

Nyt on Paavon paikka. Suomi tarvitsee kaiken kokeneen pääministerin luotsaamaan kansa läpi vaikeiden aikojen. Tässä ei toimi nuoruuden into. Tarvitaan kehäkettua. Paavo tule esille.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#18 Paula Lehtomäki ei ole ollut ehdokkaana, mutta ei ole viitsinyt pilata innostuneiden iloa ennen kuin on ollut pakko. Muistaakseni Lehtomäen majesteetillinen ilmoitus jättäytyä syrjään oli tarkoitettu alunperin vielä myöhemmäksi ajankohdaksi, mutta on Pekka Ervasti jne. sekä gallup-koneisto käynnistyivät, tiedusteluihin vastaaminen olisi käynyt jo helmikuulla sietämättömäksi. "Luopumisilmoituksella" siitä, mihin ei koskaan osallistunut eikä ilmeisesti aikonutkaan osallistua, tuottaa työrauhan, kun ei tarvitse vastata turhiin kysymyksiin. Olettaisin, ettei kyse ole rohkeuden puutteesta, vaan innokkaille kannattajille tuotetun pettymyksen oikea-aikaisesta ajoittamisesta. Käsittääkseni naispolitiikan kannattajien kannattaisi nyt ryhtyä tarkkailemaan Mari Kiviniemeä, joka on monessa asiassa nähty Paula Lehtomäen kilpailijattarena.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#10 Seppo Kääriäinen taisi jo onnitella Paula Lehtomäkeä - asiallisista perusteluista. Kääriäinen osaa panna pilkut ja pisteet kohdalleen preparoimatta tai suolestamatta syväjournalistisesti. Tuo "perheen vuoksi luopuminen" on samanlainen perustelu kuin "kasvoimme erilleen" ja "henkilökemia". Se kelpaa joka asiaan on sosiaalisesti hyväksyttävä. Lehtomäki-liikkeen kannattajilla on ollut kohtuuttomia vaatimuksia melko pienten lasten äidin suhteen.

Mitä tulee Sari Sarkomaan "takaisin perheen pariin" palaamiseen, voi tietenkin perheen pariin palaamisen lisäksi arvostaa sitä, että Sari Sarkomaa kieltäytyi ryhtymästä huippu-, innovaatio- ja Aalto-yliopiston mannekiiniksi ryhtymisestä.

Vaikka Suomessa on työvoimapula, silti ainakin Kansallisen Kokoomuksen eduskuntaryhmässä riittää uusia kykyjä. Järjestelmä on siis dynaaminen eikä tosiasiassa puutetta olekaan.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Onhan siellä naisministereissä myös Sirkka-Liisa Anttila. Kuvitelkaapa, mikä olisi meidän ollessa, kun olisi kunnon turvapuskurit valtiojohdolla. Minä ainakin vanitan Sirkka-Liisaa puheenjohtajaksi, Paavo varapuheenjohtajaksi ja Pekkarinen puoluesihteeriksi. Kyllä ruppeis hommat hoitumaa!

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Kiitos Tapio O. Neva analyyseistäsi. Olen törmännyt sinuun niin monilla keskustelufoorumeilla. Olen täysin varma, kuten ilmeisesti sinäkin, että koko paketti on rakennettu. Vanhanen on käytetty, tosin kevään mittaan käytettävissä. Elkeet pääministerinä jatkamisesta on jo siemennetty mediaan. Paavo on nostettu pelastajakandidaatiksi. Keskustelu hänestä jatkuu. Nyt Lehtomäen luopumisuutinen, ehkä hieman aikaisin, mutta peli saatiin kunnolla auki. Sopii hyvin kuvioihin ja perustelut ovat uskottavia. Niin varmaan onkin. Aikautus on kuitenkin hyvä. Seuraavaksi kiinnostus siirretään toiseen edustavaan rouvaan. Ensi viikko vatkataan lähteekö Mari vai eikö lähde.

Puolueelle on eduksi, jos Mari Kiviniemi jatkaa motiiviensa arviointia perusteellisesti, muutaman salaperäisen lausunnon antaen, vielä useammankin viikon.

Keskusta voi valita mediansa, missä julkaistaan, että lähteekö hän tai hän mukaan, vai eikö lähde. Jos nuoruudeninnostus on sammumassa takataskussa on Paavoa, Pekkaa, Seppoa, Annelia ja muitakin. Ja taas mennään.

Puoluesihteeristä tehdään samalla iso potentiaalinen kysymysmerkki, jos hän vaikka haastaisi kaikki. Lumet sulaa ja kevät tulee. Homma ei tietenkään selviä. Mutta keskustapuoleen tulevaa puheenjohtajaa pohditaan kaikkialla.

Kevään mittaan käynnistetään keskustelu tulevasta hallitusohjelmasta. Toki keskusta pitää kiinni loppuun asti, että pääministeriys on keskustalaisilla. Hallitus joutuu antamaan pääministerin vaihtuessa selonteon hallitusohjelmasta. Kevään puheenjohtajaehdokkaat tulevat ottamaan kantaa, että mitä muutetaan. Jotakin tehdään varmasti. Tuskin nimittäin löytyy pääministeriksi haluavaa, joka luulee pääsevänsä puheenjohtajaksi julistuksella, että vanhoilla eväillä mennään. Mitä hän ottaa ohjelmaansa? Kiehtovaa.

Keskustan avaus on ollut tosi vahva. Homma ei tule jäämään vain hetkelliseksi mediapiikiksi. Nyt taitaa käydä niin, että keskusta vie eikä vikise kevään ja kesän aikana niin demareita kun persujakin ja ei kokoomuskaan voi olla varma kannatusluvuistaan. Keskustapuolueella puolueiden välisen aloitteen haltuunotto on tapahtunut todella ihailtavalla tavalla, kun otetaan huomioon missä mudassa keskusta rypi vielä loppuvuodesta. Vai oliko sekin peliä. Ei nyt sentään.

anne (nimimerkki)

Kerrankin oli mukava lukea asiallisia kommentteja. Niminä tuli esiin Lehtomäki, Väyrynen, Pekkarinen, Korhonen, Kääriäinen, Rantakangas, Jäätteenmäki, Anttila, Kiviniemi ja Puumala. Kyllä on keskustalla puheenjohtajaehdokkaita. On vara mistä valita nyt ja myöhemmässä tulevaisuudessa. Ei hätää, vaikka median suosikki Lehtomäki kieltäytyi osallistumasta puheenjohtajavaaliin. Ei Lehtomäestä olisi tullut keskustan puheenjohtajaa. Tässä tilanteessa keskusta valitsee miehen, oppineen, kokeneen ja jäsenistöä parhaiten miellyttävän asia asioissa. Muistakaa kutenkin, että vain keskustan puolueosastoissa edustajaksi valitut pääsevät valitsemaan puolueelle puheenjohtajan. Kaikki jäsenet eivät pääse puheenjohtajaa vaalissa äänestämään. Jarmo Korhonen on isäntä talossa ja hän jos kuka voi tuoda eduskuntavaaleissa keskustalle vaalivoiton. Jos Korhonen ei jatka puolueen johdossa, niin keskustalle käy kalpaten. Maakunnat edustajineen ovat Jarmo Korhosen takana ja ovat sitä jatkossakin. Palataan asiaan ja arvailuihin kesä-heinäkuun vaihteessa.

Harmoniaa (nimimerkki)

Anne, on siellä Hyssäläkin, #56.

Kanafarmari (nimimerkki)

Kepun vitsit alkaa olla vähissä kun nykyhallituksen ajama aselaki kaikessa karmeudessaan valkenee kepun ikiäänestäjille siellä metsämailla sekä metsämailla syksyisin käyville metsästäjille.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Johanna Koivuniemi kirjoittaa naapuriblogissa
http://johannakoivuniemi.blogit.uusisuomi.fi/2010/... kauniisti ätien merkityksestä politiikassa. Olen Johannan kanssa täysin samoilla linjoilla. Suomalainen politiikka tarvitsee arvon äitejä, millään tavalla arvon sinkkuja tai lapsettomia aliarvioiden. Tästä lähti koko juttuni tänä aamuna liikkeelle, Paula Lehtomäen arvovalinnoista. Itse kunniotan häntä valinnassaan suuresti, kun sitä valtaakin olisi ollut tarjolla.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Uskallan epäillä, että aselaki ei heilauta poliittisia voimasuhteita paljoakaan mihinkään, vaikka aseluvan omistavia kansalaisia on yli 600 000, ja vaikka nykyinen pääministeri on koko homman veturi. Varsinkin keskustaväki on ollut hyvin hiljaa koko aselaista.

Keskustassa on voimaa (nimimerkki)

Jos haluat vaikuttaa tulevan pääministerin valintaan, niin liity Keskustaan:
http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Yhteydet/Piirit.iw...

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Olen todella iloinen, että tänään on keskusteltu arvoista ja arvovalinnoista. Nyky-yhteiskunnassa arvot tuntuvat selän taakse jätettävältä retoriikalta, joka ei kosketa ketään. Yhteiskunnassamme vaikuttavat suuret ongelmat ovat kuitenkin osin seurausta arvottomuudesta tai liiankin yksilökeskeisestä arvomaailmasta.

Silloin kun talous pettää ja yhteiskunta joutuu todellisten leikkausten eteen, joita vielä ei ole tehty, todellinen tuki löytyy yhteisten arvojen mukana tuomasta yhteisöllisyyden, kuten esimerkiksi perheestä ja perheyhteisöistä ja toki myös yksilöperusteisimmista, yhteisten arvojen ympärille syntyneistä muistakin yhteisöistä.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Kymmenen Uutisissa löytyi jo uusia nimiä puheenjohtajapotentiaaliksi:

- Timo Kaunisto (1963)
- Antti Rantakangas (1964)

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Potentiaalisia ehdokkaita, ehkä:

1940-lukulaisia

- Sirkka-Liisa Anttila (1943)
- Paavo Väyrynen (1946)
- Mauri Pekkarinen (1947)
- Seppo Kääriäinen (1948)
- Liisa Hyssälä (1948)

1950-lukulaisia

- Anneli Jäätteenmäki (1955)

1960-lukulaisia

- Timo Kaunisto (1963)
- Antti Rantakangas (1964)
- Jorma Korhonen (1965)

1970-lukulaisia

- Antti Kaikkonen (1974)

1980-lukulaisia

- Tuomo Puumala (1983)

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Nykyiset puoluejohtajat

- Päivi Räsänen (1954)
- Matti Vanhanen (1955)
- Timo Soini (1960)
- Stefan Wallin (1967)
- Jyrki Katainen (1971)
- Anni Sinnemäki (1973)
- Jutta Urpilainen (1975)
- Paavo Arhinmäki (1976)

Vilho Juntunen (nimimerkki)

#50. Hyvältähän tuo kuullosti tuo reseptisi. Täytyypä tulla syömään seu-
raavalla Hesan reissulla. Itse laitan lisäksi myös jauhelihan sekaan pussil-
lisen ranskalaista sipulikeittoa tai vaihtoehtoisesti kevyesti paprikaa,chiliä, valkopippuria, oreganoa , rakuunaa ja tandooria.
Joka kerta kun laitan rakuunaa niin päässäni tärähtää Juha Watt Vainion
kappale: Vanha rakuuna kun naisen näkee päässä tärähtää ja viisari värähtää...
Joskus tulee myös mieleeni kappale:
http://www.youtube.com/watch?v=tGhLfiW1noY
tv. Ville

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Kääriäisen kommentista Verkkoapilasssa voisi pohtia paljonkin, mitä hän oikein tarkoitti, vai tarkoittiko hän ketään sanoessaan

”Johtaminen on Kääriäisen mielestä yhteistyöjohtamista, ihmisten kannustamista ja aatteellisten linjoitusten julistamista. Itsekeskeisten Idols- tai voimamiestyyppien sijasta tarvitaan ”jalkapallovalmentajaa tai kuoronjohtajaa”.

* Uneducated guess: Eeva Kuuskoski-Vikatmaata, ennen kaikkea Esko Ahoa, Anneli Jäätteenmäkeä ja Paula Lehtomäkeä. Kun savolainen, varsinkin pohjoissavolainen emäsavolainen, avaa suunsa, on vastuu kuulijalla ja käyttöohjeet kadoksissa niin kuin Kaarina Hazardin osalta. Sama pätee sovelletuin osin suursavolaisiin eteläsavolaisiin.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Sorry Vilho, laitoin myös kourallisen kuivattua sipulirouhetta.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Samaa olen pohtinut, kuten Tapio O. Nevan, pitkin päivää, mitä Perskutarallaa tarkoitti, vai tarkoittiko hän ketään. Olen arvostanut hänen ajatuksiaan ja tekojaan jo vuosia. Meillä on yhteinen harrastus. Se on metsä. Erään sotilassaaren metsässä olenkin hänet ensi kerran kohdannut. Ja kyseisen metsän tiimoilta myöhemmin useaampaankin otteeseen.

luuserius (nimimerkki)

On mielenkiintoista seurata keskustan kannatuslukuja pitkin kevättä. Samoin ehdokasasettelun kehittymistä.

Kympin uutisissa käytiin läpi ehdokasetelmaa hyvin. Vanhanen on käynyt läpi myllyn ja mankelin, joten heikoimmat seuraajaehdokkaat ovat jo karsiutuneet.
Kuinka se kepun puheenjohtajan paikka onkin niin tuulinen.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Terve luuserius, kannatukselle ei ole mitään syytä miksi se laskisi. Kannatus tulee pikemminkin nousemaan.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Uskon myös, että keskustan ehdokasasettelu ei pelkästään kehity, vaan sitä kehitetään aktiivisesti.

Ex- demari (nimimerkki)

Kiitos hyvästä blogista. Vanhanen yhdisti ei-sosialistipuolueet viime presidentin vaaleissa. Niinistö sen sijaan venkuloi tukeaan Uosukaiselle tai Aholle, eikä ole näin sopiva ehdokas presidentiksi. Mitä tulee Keskustan kesäkuiseen puoluekokoukseen, luuulen ylivoimaisen Paavo Väyrysen voittavan kaikki untuvikot.

Ps. Pitää myös muistaa, että valtaosalla pääkaupunkiseudun äänestäjistä on keskustalaiset juuret, ja he voivat aiheuttaa suuren yllätyksen ensi vaaleissa saatuaan tarpeeksi HS: n johtamasta hallituksen kaatamis/ vaalirahoituskohusta, koska jättivät koko kansan kustantamat SAK: n liittojen miljoonien jättituet käsittelemättä.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Hyvää huomenta Ex-demari. Pointtisi helsinkiläisten keskustajuurista ei ole ollenkaan hassumpi. Itse lähdin elämänmatkalleni Ruokolahdelta, keskustapitäjästä. Ei minulla jäänyt tuosta elämästä mitään hampaan koloon. Tosin ei jäänyt teollisuuskunta Imatrastakaan, SDP:n valtakunnasta, jossa nuoruuteni ensimmäiset vajaat kaksi vuosikymmentä vartuin.

Se mitä kirjoitat Hesarista ja SAK:sta, niin tuskin asiaa kovinkaan muistetaan.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Hesari kirjoittaa keskustapuolueen rivien harvenevan ja pakan olevan täysin sekaisin otsikoilla

"Rivit harvenevat puoluejohtaja- ja pääministerikisassa"

"Keskustan pakka on nyt täysin sekaisin"

"Nuori kaarti katoaa keskustan puheenjohtaja- ja pääministerikisasta"

Keskustan johtopeli levällään"

**********************************************************
Onko näin, siis pakan olevan levällään, -kysyn.

Jaakko Hautamäen juttu on juuri sellainen, kuten puoluetoimisto haluaakin. Ehdokkaita riittää ja pakka on järjestetty hyvin. Tarinaa tulee kansalaisten ihmeteltäväksi pitkin kevättä ja kannatus kasvaa.

Hesarin juttu oli varsinkin otsikkotasolla, sanoisinko, metsässä. Ja siellä sen halutaan olevan.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Paulan katsee kävijät 16.1.2010.

Syvällisimmät lukijat tulivat Järvenpäästä 33 minuutin keskimääräisellä lukuajalla, Lieksasta 28 ja Vantaalta 11 minuutilla. Helsinkiläistenkin lukuaika oli 3 minuuttia.

Lukijoita oli ympäri Suomen, 80 kunnasta. Tosin kävijöiden pohjoisraja oli napapiirillä. He jäivät myös puuttumaan Suomen vyötäröltä Oulun itäpuolelta itään lähtien kokonaan! Samoin Suomenselän alueen kunnat jäivät tyhjäksi. Yleisesti voisi todeta, että itärajan kunnissa kävijöiden määrä oli vähäisempää kuin länsirannikolla.

Suurin kävijämäärä oli Helsingissä, vajaat 500 osoitetta. Luku oli kuitenkin aktiivisuudessaan väestöpohjaansa suurempi. Kauniaisista tuli 53 käyntiä, Turusta 50, Tampereelta 46, Oulusta 46, Vantaalta 41, Lahdesta 35, Jyväskylästä 26, Rovaniemeltä 19, Joensuusta 16, Hämeenlinnasta 16, Lappeenrannasta 15, Seinäjoelta 15, Savonlinnasta 15, Porista 14, Järvenpäästä 13, Espoosta 13, Kajaanista 13, Keravasta, 12, Kuopiosta 12, Salosta 12, Mikkelistä 11, Kuusankoskelta 11, Vaasasta 11 ja Raisiosta 11.

Ruotsin maalta kävijöitä oli 18, Espanjasta 8, Englannista 7, Venäjältä 5 ja Ranskasta 4. Belgiasta, Thaimaasta ja Saksasta oli kustakin kolme kävijää. Virosta, Norjasta, Arabiemiirikunnasta, Hongkongista ja Latviasta oli kaksi kävijää/maa ja Puolasta, Islannista, Mongoliasta, Tanskasta, Hollannista, Brasiliasta, Sveitsistä, Marokosta, Luxemburgista yksi kävijä/maa.

Kaikkiaan Paula Lehtomäen katsetta käväisi lukemassa 1 076 kävijää, katsellen sivua 1 786 näyttökertaa, viettäen aikaa sivulla keskimäärin 2 minuuttia 42 sekuntia.

Juha-Pertti Kostamo (nimimerkki)

"Ykkösaamu TV 1" suoralähetys-ympäristöministeri Paula Lehtomäki pisti
palikat paikoilleen ja vastaus "Ei" yllätti monet.

Henkilökohtaisesti ajattelin ennen lauantai-aamua ettei Paula pysty kieltäytymään Keskustan puoluejohtajuuudesta ja mahdollisesti pääministerin
tehtävästä?

Nyt katseeni kohdistuu Mari Kiviniemeen ja Mauri Pekkariseen.

Kiviniemellä on pohjalaisena ihmisenä enemmän vääntöä kuin Pekkarisella joka
asuu Jyväskylässä.

Taustalta saattaa nousta jokeri ja niin pakka on uudellen sekaisin?

"Katsotaan mikä reaktio on puoluesihteeri Jarmo Korhosen kohdalla"?

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Etelä- ja Keski-Pohjanmaan väki oli eilen aika aktiivisesti mukana / seurasivat tätä blogia.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Marin puolesta hehkuttaa Pekka Siikala naapuriblogissa oikein urakalla. Hänkin nostaa eduksi pesunkestävän pohjalaisuuden:

"Kiviniemen taakaksi on laskettu helsinkiläisyys. Ei se mikään taakka ole, se on etu, erityisesti kun Kivinemen tausta on niin pohjalainen kuin olla voi. Kiviniemi on syntynyt Seinäjoella ja käynyt koulunsa Jalasjärvellä. Pohjanmaa ei ihmisestä lähde pesemälläkään. Se on perinnöllinen vaiva, johon kuuluvat suoraselkäisyys, rohkeus, rehellisyys, peräänantamattomuus ja armoton yrittäjähenki.

Ei ole sattuma että Mari Kiviniemi on hallinto- ja kuntaministeri. Ei ole sattuma sekään, että hän on toiminut myös ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä sekä ministerinä valtioneuvoston kansliassa 2.9.2005-3.3.2006. Sattumaa ei ole sekään, että hän on toiminut pääministeri Matti Vanhasen talouspoliittisena neuvonantajana."

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Pohdin Pekka Siikala hehkutuksen luettuani, mitä pesunkestävä pohjalaisuus oikein tarkoittaa? Itä-Suomen kasvattina, siirtolaisena Helsingissä, en oikein tunne tuota pohjalaisuutta. Onko se sitä, mitä Pekka Siikala kuvaa. Jos on, niin hyvä niin. Suomi tarvitsee juuri kuvatun kaltaista henkilöä. Onko se Mari Kiviniemi, se onkin jo toinen juttu.

Pekka Manner

Ei mee läpi Paulan perustelut, näitä on jo käytetty.

Suurin syy lienee se, että seuraava hallitus joutuu tekemään ikäviä asioita, kuten leikkauslistoja ja veronkorotuksia.

Paula-täti haluaa vain jakaa "kivaa", eikä kantaa vastuuta.

Toinen syy lienee epämääräinen vaalirahoitus a la Nova Group. Ties mitä luurankoja kaapista löytyykään.

Paulasta tehdään PJ kun Suomessa on taas "kivaa" ja jaettavaa löytyy!

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Kaveri soitti ja kysyi pohjalaisista kävijämääristä. Ohessa on listaus eilisen päivän Paulan katseesta.

1. Helsinki 521
2. Kauniainen 56
3. Tampere 55
4. Turku 53
5. Oulu 48
6. Vantaa 48
7. Lahti 36
8. Jyvaskyla 27
9. Rovaniemi 26
10. Kuopio 19
11. Lappeenranta 18
12. Joensuu 18
13. Hameenlinna 16
14. Kajaani 16
15. Jarvenpaa 16
16. Pori 16
17. Savonlinna 15
18. Seinajoki 15
19. Espoo 15
20. Mikkeli 12
21. Kuusankoski 12
22. Kerava 12
23. Salo 12
24. Ylivieska 11
25. Vaasa 11
26. Raisio 11
27. Kangasala 8
28. Rauma 7
29. Forssa 6
30. Kokkola 6
31. Vammala 6
32. Lohja 5
33. Lieksa 5
34. Riihimaki 5
35. Ilmajoki 5
36. Iisalmi 5
37. Valkeakoski 5
38. Kemi 5
39. Raahe 5
40. Imatra 5
41. Alajarvi 4
42. Nummela 4
43. Kotka 4
44. Kempele 3
45. Vuorela 3
46. Vesilahti 3
47. Nurmijarvi 3
48. Karhula 3
49. Karkkila 3
50. Hamina 2
51. Karis 2
52. Klaukkala 2
53. Tyrnava 2
54. Littoinen 2
55. Ikaalinen 2
56. Kauhajoki 2
57. Porvoo 2
58. (not set) 2
59. Nokia 2
60. Vaajakoski 2
61. Hyvinkaa 2
62. Saarijarvi 1
63. Evijarvi 1
64. Pirkkala 1
65. Siuntio 1
66. Loimaa 1
67. Tornio 1
68. Lappajarvi 1
69. Ylojarvi 1
70. Pietarsaari 1
71. Pargas 1
72. Toysa 1
73. Konnevesi 1
74. Tammela 1
75. Parkano 1
76. Jokioinen 1
77. Uusikaupunki 1
78. Posio 1
79. Tohmajarvi 1
80. Mantta 1
81. Vuokatti 1
82. Kyro 1

Em. listassa on esitetty kaikkien käyntien määrät, mukana on siis myös sivulle uudelleen palanneiden käynnit.

Äitienergiaa (nimimerkki)

Olen huolissani kehityksestä, mikäli politiikkaan valikoituu tulevaisuudessa lapsettomat uraraketit. Silloin suomalainen yhteisö vinoutuu entisestään. Tieysti politiikan ylimmillä tasoilla tulee mukana olla äitiyden, kuten myös isyyden kokeneita henkilöitä. Mutta silti pitää jokaisen kunnioittaa oman lapsensa kasvattimista ja siihen tarvittavaa aikaa. Vai siirrämmeko me lapsemme Natsi-Saksassa tai Neuvostoliitossa kokeiltuihin kasvattamoihin, jossa yhteiskunta muokkaa pienokaisistamme oikeita kansalaisia.

Äiti Vantaalta (nimimerkki)

Edellinen äitienergia pureutuu asiaan, kiitos sinulle. Suomi on ajautunut aivan liian kauksi perheen vaikutuspiirin merkityksen tajuamisesta. Kaikkiin kauheuksiin etsitään syytä ihan muualta. Nuoren miehen ja naisen loppuelämän sosiaaliset taidot ja asenteet syntyvät kodin hengestä tai sitten ne syntyvät jostakin muusta hengestä.

Äiti Vantaalta (nimimerkki)

Meidän muiden tulee kunnioittaa politiikon, miehen tai naisen, henkilökohtaisia arvovalintojaan perheensä parhaaksi. Jos hänet syyllistetään rintamakarkuriksi, perkuriksi tai luuseriksi, niin syyllistäjän perusarvot ovat pahasti vinksallaan.

Äiti Vantaalta (nimimerkki)

Kokoomuksen Nina Suomalainen syyllistää Uuden Suomen etusivun blogissaan Paula Lehtomäen valinnat lastensa puoolesta:

"Lisäisin tekstiini vielä sen, että itse näen kyseisen tehtävän, eli puolueen puheenjohtajatehtävän myös muuna kuin henkilön uran osana. Sehän on tehtävä, johon oman puolueen jäsenet henkilön toivovat ja pyytävät ja nimittävät - eli ikään kuin kunniatehtävä, pyyntö tulla johtamaan arvoyhteisöä, yhteisten asioiden eteenpäin viemistä, ja ylipäänsä tulla johtajaksi suurelle ihmisjoukolle. Siksi en oikein ymmärrä sitä, että miten siitä voi kieltäytyä. Vähän niin kuin että, kun isänmaa kutsuu, on mentävä."

Edellisellä mielipiteellään Nina Suomalainen on valmis uhraamaan perheensä. Suomalainen tekee valinnat Lehtomäen puolesta, joka ilmoitti että molempien asioiden yhteensovittaminen ei juuri nyt ole mahdollista. Pelkään ninasuomalaismaisen ajattelun laajenemista. Sen seuraukset olisivat yhteiskunnallemme tuhoisia.

Äiti Vantaalta (nimimerkki)

Kirjoitin mielipiteeni tänne, kun en päässyt Nina Suomalaisen blogiin. Tässä kohtaa kiitän tämän blogin pitäjää, kun hän sietää nimettömyyttä.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Olen päässyt yli parin vuosikymmenen ajan seuramaan suomalaisten nuorten miesten ja myöhemmin vapaaehtoisten naisten taapertamista varusmiespalveluksessa ja päässyt ohjaamaan ja auttamaan vaikeuksissa olevia alokkaita. Lähes aina, väitän, ongelmien takana on ollut juureton perhe, rikkoutunut perhe tai perheettömyys.

Omista vuosikymmenien havainnoista johtuen, olen nostanut perhekeskeisyyden merkityksen yhdeksi tärkeimmistä yhteiskuntaa parantavaksi tekijäksi. Voimautumisen juuret juontavat yhteisöllisyyteen. Perheyhteisö ja perheiden muodostamat yhteisöt ovat juuriltaan yleisesti terveitä.

Edellä olevasta johtuen ymmärrän perheellisten politiikkojen ajallisesti hetkelliset painotukset. Tämä koskee niin miehiä kuin naisia.

Kääntäen minun pitää tietenkin todeta, että minun on vaikeampi ymmärtää niitä, jotka syyllistävät nyt puheena olevat valinnat. Heiltä voisikin kysyä, onko heidän arvomaailmansa yhteiskunnan kannalta kestävällä pohjalla.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Edelliseen jatkan, että minun mielestä kenelläkään ei ole oikeutta edellyttää perheensä tai muiden rakkaimpiensa uhraamista puolueen poliittisten päämäärien saavuttamiseksi.

Ei kenelläkään, eikä keneltäkään.

Kommentti (nimimerkki)

"Paula pisti rahaa pankkiin. Kaikki ovat vielä vasta harkitsemassa. Loistavia ehdokkaita tulee" -Korhonen toteaa.

Toimituksen poiminnat