Jarmo Nieminen Luonto – Isänmaa – Helsinki

Santahaminassa tapahtuu

Nyt Helsingin Sandikseen. Saarella tapahtuu. Panssariprikaatin toimintanäytökset alkavat

- perjantaina kello 13, 14 ja 16 ja
- lauantaina kello 10, 11, 13 ja 14.

Opastus portilta. Näytökset kestävät 2 - 2,5 tuntia ja niihin kuuluu:

- Panssariprikaatin toimintanäytös. Sahara.
- Kaartin Jääkärirykmentin toimintanäytös. Helsinki-simulaattori
- Merivoimien rannikkojoukkojen esittely. Sotasatama.

Liikkuminen alueella tapahtuu opastuksen ja oppaiden antamien perusteiden mukaisesti. Santahaminaan pääset omalla autolla tai Herttoniemestä bussilla nro 86. Santahaminaan saapuessa on syytä huomioida, että saareen johtava Hevossalmensilta aukeaa meriliikenteelle useiden minuuttien ajaksi aina 15 minuuttia yli ja 15 minuuttia vaille tasatunnin.

Lisätietoja www.santahamina.fi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Vanha demari (nimimerkki)

Eikö olekin niin, että ainoa syy, miksi armeija vastustaa Santahaminan avaamista virkistyskäyttöön kaikille ympäri vuoden, on se, että upseerit eivät halua siviilien häiritsevän kesänviettoaan? Ja kun näin on, miksei sitä suoraan sanota?

Eikö olekin niin, että asiallisesti ottaen kuulut kokoomukseen, vaikka muodollinen side puuttuu? Ja kun näin on, miksi edelleen hurskastellaan, että upseerit eivät saa osallistua poliittiseen toimintaan.

iiris (nimimerkki)

Kutsutaanko Santahaminaa "sandikseksi" puhekielessä? Onko sillä muita kutsumanimiä?

realisti (nimimerkki)

Se on Melkki se lomamökkipaikka.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Miten Jarmo viihtyy kommunistisessa kokoomuspuolueessa?

klerk (nimimerkki)

Kiitos jarmo tiedotteesta ja lauantaita odotankin mielenkiinnolla.

Kokoomuksen vika taas tämä santiasiakin.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

1 #.

Jopa latasit monta olettelua. Yritän vastata.

"Eikö olekin niin, että ainoa syy, miksi armeija vastustaa Santahaminan avaamista virkistyskäyttöön kaikille ympäri vuoden, on se, että upseerit eivät halua siviilien häiritsevän kesänviettoaan? Ja kun näin on, miksei sitä suoraan sanota?"

Väitteesi on totaallisen väärä. Saari on turvaluokiteltu turvallisuuden takia. Saarella asuu upseereita vakituisesti ehkä 50 perhettä, vähän yli. He ovat sisäsuomalaisia ja viettävät lomansa kotiseudullaan. Siis saarella asustavat ovat siirtolaisia, siis siirtovelvollisia. Pääosa asukkaista on siviilejä.

Eli väitettäsi ei siis kukaan voi noin tiedottaa, koska se on väärä.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

1 #.

"Eikö olekin niin, että asiallisesti ottaen kuulut kokoomukseen, vaikka muodollinen side puuttuu? Ja kun näin on, miksi edelleen hurskastellaan, että upseerit eivät saa osallistua poliittiseen toimintaan."

Tietenkin kuulun kokoomuksen valtuustoryhmään ja osallistun sen työskentelyyn, mutta en ole puolueen jäsen. On tästä etuakin: en maksa puolueveroa:)

Se, että mikä on hurskastelua ja mitä tarkoitetaan poliittisella toiminnalla, onkin sitten jo toinen juttu. Homma on lisäksi hyvin yksinkertaista, Suomen hallitusmuoto kieltää virassa olevan sotilaan kuulumiseen poliittiseen puolueeseen. Piste.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

# 4.

Johan herjan murjasit. Tunnen kyllä yhden kommunistin oikein hyvin, Hakasen Yrjön. Kelpo mies. Tosin voisi puhua 95 % vähemmän valtuustossa. Jos lasketaan, että Ykä käyttää valtuustokouksessa keskimäärin kolme - viisi puheenvuoroa ja aina pöntöstä. Hän tempoo kokouksessa noin 20 - 25 minuutin tarinat. Hänen puheenvuorojensa ponsista, aloitteista, yms. menee läpi ehkä joskus joku. Mutta Yrjö pitää kiinni 84 x 20 minuuttia, siis 1 680 henkilötyöminuuttia, joka tekee noin 3,5 valtuutetun hennkilötyöpäivää Ykän kuuntelua / kokous. Siis vuodessa tuollaiset 100 henkilötyöpäivää Ykää ja samat rasitteet virkamiehille.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Terve Iiris. Sandis on Sandis, Sandeka, Santis. Stadin slangissa se on Sandis ja oli sitä jo 1920-luvulla.

Vanha demari (nimimerkki)

"Väitteesi on totaallisen väärä. Saari on turvaluokiteltu turvallisuuden takia. "

Taisin ilmaista itseni epäselvästi. En epäile tietojasi turvaluokituksestasi. Mutta sehän ei tarkoita sitä, etteikö luokitusta voitaisi muuttaa.

"Se, että mikä on hurskastelua ja mitä tarkoitetaan poliittisella toiminnalla, onkin sitten jo toinen juttu. Homma on lisäksi hyvin yksinkertaista, Suomen hallitusmuoto kieltää virassa olevan sotilaan kuulumiseen poliittiseen puolueeseen."

Hurskasttelua on se, että ollaan olevinaan puolueettomia, mutta silti kuulutaan kokoomuksen valtuustoryhmiin. Poliittinen toiminta on sitä, että kuulutaan esim. valtuustoon. Aika jännä ilmaisu tuo että "tietenkin" kuulut kokoomuksen ryhmään.

Hamassa muinaisuudessa kun olin asepalvelusta suorittamassa, oli pari miestä, joista toinen oli osallistunut SDP:n nuorisotoimintaan ja toinen kokoomuksen ja oli kyse heidän komennuspaikkoihinsa määräämisestä. Tälle demarille sanottiin aivan suoraan, että "mitähän me teidän kanssanne tekisimme. kun te olette niin poliittinen henkilö". Kokkarille ei sanottu mitään. Mikään ei ilmeisesti ole siinä suhteessa muuttunut.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Tere vanha demari. Turvaluokitusta voidaan muuttaa, jos turvaluokitellut kohteet poistetaan saarelta. Saari on satunnaiselle kulkijalle hengenvaarallinen paikka. Vastaavasti vääränlainen kulkija voi vaarantaa turvattavia kohteita.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Samalle demarille,

kokoomuksen valtuustoryhmään kuuluminen ei ole sen kummempaa hurskastelua kuin kuuluminen demarien ryhmään.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Ja vanhalle edelleen

Tietenkin sana viitta ryhmään ei kokoomukseen. Virassa olevia sotilaita kuuluu pitkin pitäjiä mm. keskustan, vihreiden, perussuomalaisten, rkp:n ja demareitten valtuustoryhmiin.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Samaiselle demarille ja muille myös

Minulta on kyselty pitkin matkaa, että eihän upseeri voi osallistua politiikkaan?

Hallitusmuodon mukaan Suomen kansalaisella on sanavapaus. Määritelmä ei rajoita upseeria kansalaisuuden ulkopuolella.

Rikoslain mukaan sotilas ei voi osallistua polittiiseen toimintaan. Sillä tarkoitetaan kuulumista poliittiseen puolueesen tai yhdistykseen, joka yrittää vaikuttaa valtiollisiin asioihin. Ts. upseeri omaa sananvapauden ja voi puolueeseen kuulumattomana osallistua virassa ollessaan kunnallispolitiikkaan sitoutumattomana toimijana.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Tuosta menneisyytesi haamusta minulla ei ole mitään sanottavaa. Mikäli arvaan oikein, että vanhan demarin hama mennyisyys on kaukaa viime vuosisadalta niin totean, että intissä on muuttunut lähes kaikki. Pelkkiä oletteluja heittelet.

p. haikarainen (nimimerkki)

Jumaliste Jarmo, sinä vaikutat kunnon mieheltä. Isoisäni (sotainvalidi korvaus kielletty) opetti että poliittisella mielipiteellä ei ole merkitystä kun ollaan loppupeleissä, Käydäänkö joskus ryypiskelemässä akateemisesti että tiedetään kuka on kuka ja missä mennään. Hampaani ovat terävät mutteivät turhaan.

p. haikarainen (nimimerkki)

Kokoomuksen toteaminen kommunistiseksi ei ole mikään vitsi.

Toimituksen poiminnat