Jarmo Nieminen Luonto – Isänmaa – Helsinki

Maanpuolustuskyvyn heikentäminen jatkuu tälläkin hallituksella

Uusi hallitus suunnittelee mittavia leikkauksia puolustusvoimien ennestäänkin alimitoitettuihin toimintamenoihin. Mitä se merkitsee? Ei kertausharjoituksia, vähemmän hornet-tunteja, vähemmän merivalvontatunteja, vähemmän koulutusampumatarvikkeita, vähemmän taisteluharjoituksia ja vähemmän ampumaleirejä. Siis huonompaa valmiutta ja enemmän huonommin koulutettua tykin ruokaa reserviin ja reservissä. Herätkää. Nyt pääsee uusi puolustusministeri näyttämään kyntensä kolmen ässän triolle.

http://www.hs.fi/politiikka/a1433479352518?jako=4d626939b1de5dab5fa03e55...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Huomasin saman. Aika erikoista, että kalustoa hankitaan, mutta samalla säästöt kohdistetaan sellaisiin perusasioihin kuin toimintamenoihin ja vieläpä ruokahuoltoon.

Tämän melkein voisi tulkita taas yhdeksi siirtymiseksi kohti ammattiarmeijaa. Kaksi vaalikautta kun on jätetty reserviläiset kouluttamatta, niin sittenhän voikin jo todeta, ettei reservillä ole enää mitään käyttöä, eikä näin ollen nykyisellä asevelvollisuudellakaan. Mutta kalusto on kuitenkin saatu priimaksi ammattilaisia varten.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Jussi samaan päätelmään tulee helposti. Kehitys johtaa siihen, että jäljelle jää vain ammattiarmeija, jonka kapasiteetti riittää pääkaunkiseudun puolustamiseen ja hyvin rajoitettuihin toimiin Syrjä-Suomessa.

Pekka Heliste

Nykyajan sota on konesotaa.

Venäjäkin on huomannut sen ja supistanut armeijan 3 miljoonasta alle 800000 ja mukana ovat jo pyykkärit ja muut töpinän porukat.

Ilma-ase on ratkaisevin ja Suomelta se puuttuu.Nuo 60 Hornettia riittävät muutamaksi päiväksi

Ja ilmatorjuntakin on vanhentunieden aseiden varassa .Stingerillä ulottuu 3 km korkeuteen, mutta täsmäpommeja voidaan pudottaa 10 km korkeudestakin

Suomessa haikaillaan Talvisotaa ja halutaan, että armeija kustantaa makkaranpaistoretkiä korpeen resrevin aktiiveille.Nuotiotulilla on mukava muistela Raatteen tietä.

Ja rauhassa seillä korvessa ollan sodan aikanakin, sota käydään kaupungeissa

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Ehkä olet hieman väärässä reservin suhteen. Ilman koulutettua reserviä Suomen armeijan on melkoisen olematon.

Pekka Heliste

Se on olematon puuttuvan ilma-aseen vuoksi

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen Vastaus kommenttiin #5

ilmapuolustuksen osalta samaa mieltä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Natoa kohti tässä valutaan kuin ajopuu, ja ajopuuta taitavat ohjata nyt valtiovarainministeriön kokoomuslaiset virkamiehet!!

Toimituksen poiminnat