Jarmo Nieminen Luonto – Isänmaa – Helsinki

Östersundom menee uusiksi

"Östersundom menee uusiksi." "Rantatontit voi unohtaa." "Helsingin Östersundomin Natura-alueet vaatviat ympärilleen odotettua isomman suojavyöhykkeen." "Natura-selvitys ei uhkaa maakuntakaavaa." – Otsikoi Hesari tänään Östersundomin kaavaluonnoksesta. Helsingin kaupungin esitys Natura-alueiden reunojan rakentamiseksi ei ole Hesarille vuotaneiden tietojen mukaan mahdollista. Jos ja kun näin tapahtuu, se antaa Helsingille aidon mahdollisuuden kehittää itsestään oikeasti luontoarvot huomioon ottavaa tulevaisuuden kaupunkia. Pitää toivoa, että uusi suunnitteluhanke etenisi aidosti yhteistyössä ympäristöjärjestöjen ja -viranomaisten kanssa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Onhan tuo himpun verran harmillista, että edes yritetään hakata omaa päätä "Karjalan mäntyyn". Toki visio keskelle luontoparatiisia rakennettavasta kaupungista on mahtavan upea ihmispopulaation kannalta tarkasteltuna.

Jouni Nordman

No, Sipoon puolella nauretaan, sillä tonttihinnata tulevat pomppaaman ja reilusti tämän takia. Sekä Ne rannat jotka ovat alueella vappasti rakennettavissa, ovat yksityis omaisuutta, eli pääsevä metrorakentamisen hyödyntää täysin.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Ehkä on hyvä sipoolaisten saada hieman balsamia haavoilleen, mutta lopulliset naurut ovat vielä nauramatta.

Jouni Nordman

Tossa tarkotin sitä, että olis kumminkin hesan kannattanut malttaa, sillä yhteistyö kanssa tosa olis saatu tehtyä huomattavasti viisaanpi ratkasu. Toi mitä Sipoolle tehtii meinaa, aiheuttaa että eivät kuin odota, sillä jos kunta uudistus ei etene, niin hesa todella joutuu maksajan asemaan. sillä tukea ei tule sipolta saaman, sillä Sipoohan saa ilamtteeksi radan omalle rajallee ja rauhassa kaavaoittaa juuri sellasta aluetta kuin haluavat omalle puolelleen.
Eli Hesa todella mokasi suhteensa, sillä diblomatia on kumminkin aina se kannattavanpi keino, kuin väkivalta.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen Vastaus kommenttiin #4
Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Seuraavaksi sitten varmaan räjähtää silmille keskustelu menetettävästä metro-linjasta kun asukkaita ei saada riittävästi. Mutta saadanhan sitä asukasmassaakin jos pannaan kerroksia kerroksien päälle asemien ympäristöihin.

Jouni Nordman

Helsinki olis pitännyt keskittyä vain oman keskustansa kehittämiseen, näistä Kalasatama, Sompasaari, Jätkäsaari sekä Laajasalon uudet alueet. Jättää Sipoon alueeta yhteitominnan alueekis, jossa Sipoolle olisi annettu veto vastuu, Näin olisi saatu jaettua kuorma kaavotuksesa, saatu yhteistyöllä myös kestävä kehitys kaari itäisiin alueisiin. Nytten Helsinki velkaantuu ja joutuu yksi vastuun näistä kantamaan. Joka tekee alueista keskensuuntieltuja, sillä niistä puuttu kunnoline kehitys keskustelu, jota olisi voinnut kahden kunna yhteistyö luoda.

Käyttäjän sirpaaskoseljavaara kuva
Sirpa Asko-Seljavaara

Östikseen saadaan tuhansia pientaloja hyvän kulkuyhteyden (metro) päähän. Ei syytä huoleen. Kun rannoille ei tule taloja, siellä voi liikkua vapaasti jalan ja nauttia luonnosta.

Jouni Nordman

Meinaako tämä sitä, että jo rannalle rakentaneilta pakkolunastetaan ranta, sillä ei taida juuri olle vapaata ranta, alueella joka on ulkopuolella Natura alueiden.

Jukka Neva

Miten asemakaavan osayleiskaavaa rannalle nyt suoraan saisikaan? Ehkä 200 metrin - 400 metrin päähän rannasta. Rannalla tuulee ja linnut sittuvat niin autot kuin silmälasitkin sekä rääkyvät pahasti.

Ihmeen maalaisliittolaisia unelmia kuin asuttaisiin Kyrön rannalla. Kasvihuoneilmiö ja vedennousu upottaa talot.

Jukka Neva

Miksi entiseen Sipooseen pitäisi asuttaa suomensuomalaisia ugreja, kun se kerran on ruotsalaista maata?

Jotenkin uskon, että suomettarelaiset eivät ole ymmärtäneet, ainakaan savolaiset ja karjalaiset, jotka ovat Helsinkiin ajautuneet, että suomenruotsalainen on samanlainen luontoarvo kuin valkoselkätikka, romani, liito-orava, lappalainen tai lepakko.

Minusta Jussi Pajunen ja Jan Vapaavuori voisivat kysyä itseltään, vaan naapurin, ruotsalaisen, tontille rakentaa?

Toimituksen poiminnat