Jarmo Nieminen Luonto – Isänmaa – Helsinki

Miksi pitää olla erilainen?

Erilaisuus on lajia kehittävä voima ja sen säilymisen ehto. Niin on ihmisilläkin. Samanlaisuus ja -päisyys johtaa elinvoiman ehtymiseen ja lopulta tuhoon. Ilman suvaitsevaisuutta ei voi olla erilaisuutta. Mutta olemmeko me sen kadottamassa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Olen itse "erilainen nainen." Viihdyn paljon paremmin miesseurassa ja koko perheenikin on kissaa lukuun ottamatta miehinen.

Minulle on moninaisten erilaisten elämänkokemusten myötä syntynyt normaalia laajempi näkemyskyky ja osaan hahmottaa isompiakin asiakokonaisuuksia sekä puhua ääneen asioista. Ja puhua nimenomaan suoraan erilaisista asioista.

Lisäksi aivoni ovat ehtymätön "luonnonvara", pystyn keskustelemaan ja hahmottamaan oikeastaan ihan minkälaisia asioita tahansa, laidasta laitaan.

Ihan samalla tavalla ymmärrän hyvinkin erilaisia ihmisiä normaalia paremmin.

Ihan ok, sanoisi joku. Mutta itselleni tällainen kyky on on muodostunut todella rasittavaksi taakaksi sen vuoksi, että kanssaihmiset eivät ymmärrä tällaista naista ja alkavat usein hämmennyksissään aliarvioimaan ja suorastaan kiusaamaan minua.

Jos olisin mies ja tällainen, luulisin, että minua kuunneltaisiin aika tarkkaankin. Koska ihmiset eivät ole tottuneet tällaiseen kombinaatioon, että nainen on tällainen, niin yleensä useimmat miehet (useimmiten aika heikot sellaiset) alkavat väittää minua vastaan ja kuittaavat koko jutun sillä, että en "ymmärrä" asioita. (Tai yrittävät kuitata....)

Joillekin olen kuin ilmaa ja jotkut harvat huomaavat että sisältäni löytyy hyvin inhimillinen ja sopuisa ihminen. Eläimet käyttäytyvät usein niin, kun joku asia menee yli niiden ymmärryksen, että ne nonsaleeraavat koko kohdetta koska ovat itse niin pihalla, että mikä tuo nyt oikein on. Ei pukahdeta juuta eikä jaata, vaan mykistytään kokonaan.

Tämän kissan häntää ei kukaan muu nosta pöydälle kuin minä itse, siksi tämä
kirjoitus.

Eeva V.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Eeva, sinä sen sanot. Sinussa on sitä. Uskallat sanoa, että sinä olet sinä ja siinä hyvä. Olenkin pohtinut sinuuttasi jo jonkin aikaan. Ja olin oikeassa:) Hienoa Eeva.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Kiitos Jarmo. Olenkin aina sanonut rakkaalle siipalleni, että "tyhmät ihmiset eivät minusta pidä" ja se on totta:):) Hän ymmärtää kyllä asian, vaikka se monista tuntuu varmaan aika itsekkäältä kommentilta suustani lausuttuna. Mutta olen käytännössä huomannut, että asia on vaan näin:):)

(No, en minä tuota lausetta kyllä juuri koskaan viljelekään:)

Pojallamme alkaa olla pian viimeiset aamut Santahaminassa jäljellä, huhtikuun 2. päivä hänellä loppuu palvelus. Tosi hienosti hänellä se meni. Asenne oli oikea ja reipas. Hänet ylennettiin jopa korpraaliksi:):)

Eeva

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Onneksi olkoon kaartinkopraalille.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Kiitos, kerron hänelle terveiset:):)

Eeva

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Käyttäisin erilaisuuden kehittävästä voimasta esimerkkinä vasenkätisiä. Meidän maailmamme on rakennettu oikeakätisiä ihmisiä varten. Heille tylsistetyssä ympäristössä ovet aukeavat itsestään (oikeakätisesti), sakset sopivat käteen, portaat kiertyvät oikeinperin, pankkiautomaatit ottavat kortin "oikealta puolelta", napituskin on oikeakätisiä varten ja vaikka mitä.

On se niin väärin, Ja niin ihanaa. Vasuri joutuu hoitamaan kaiken järkeilemällä - siis järjellään. Siksi vasureiden luovuus on valtaväestöä kehittyneempää.

Toimituksen poiminnat