Jarmo Nieminen Luonto – Isänmaa – Helsinki

Aselain valmistelu tulee julkisuuteen

Keskiviikkona 10.3. kello 09 pitää sisäasiainministeriö pressitilaisuuden aselain uudistamisesta. Matkan varrelta on tihkunut kaikenlaisia huhuja rajoituksista. No se on ymmärrettävää koska valmistelut on tehty todella sammutetuin lyhdyin. Se mikä minua harmittaa - siis jurppii - on, että uudistukset tehdään meidän lainkuuliaisten ja vastuumme kantavien kansalaisten selkänahasta. Niinkuin me olisimme jotenkin osallisia mielensä kadottaneiden sekoiluihin.

On puhuttu, että aseekantoluvan alaikärajaksi määrättäisiin 20 v; metsästäjien tulisi jatkossa todistella metsästysaktiviteettinsa viranomaiselle aseenkantoluvan saamiseksi ja pitämiseksi; luvan edellytykseksi tulisi myös yleinen lainkuuliaisuus, yms.

Jos, em. tarinat pitävät paikkansa ja niin eduskunta keväällä päättäisi, niin entäs sitten?

20 v, johtaisi erityisesti metsästyskulttuurissa aikamoiseen muutokseen. Nythän aseenkantolupa voidaan myöntää 18 vuotiaalle. Metsästyksen lopettelevat tai epäsäännöllisesti sitä harrastaville tulisi käytännössä mahdottomaksi aseen omistaminen. Lainkuuliaisuus johtaisi mielenkiintoisiin tilanteisiin, miten poliisi valtuuksiaan tulkitsisi.

No huomenna olemme viisaampia. Mutta kävi miten kävi, niin kaikissa tapauksissa aseiden hinnat halpenevat, romahtavat, kun markkinat kyllästetään "myydään aseita" -ilmoituksilla. Ja yhtä varmaa on, että laillisten aseiden määrä vähenee ja laittomien lisääntyy!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Johan Bäckman (nimimerkki)

Haluatko yllyttää laittomaan asekauppaan sanomalla, että laittomien aseiden määrä lisääntyy?
Onko kirjoituksesi KokoomukSSen virallinen linja?

Jyrki Kukkonen

Hallitukselta on viisasta politiikkaa tehdä ylipäätään kaikki päätökset sammutetuin lyhdyin ja yllättää sitten ikävästi äänestäjät. Jostain homoliitoista tai presidentin valtaoikeuksista voidaan sitten jaaritella pidempääkin, täytyyhän kansalla olla vaihtoehtoja. Omasta työpaikastaan huolestunut ja itseään keskarilla turruttava vaalikarja äänestää sitten varmemmin sitä telkkarista tuttua oikeaa ehdokasta.

Seppo Lehto (nimimerkki)

Johan Bäckmanille sopii suomalaisten tsuhnien aseistariisunta malli Cajanderiksi - Ei se ole todellakaan naurun asia kun kokoomus anne holmlund ja putinismin asiamies johan bäckman olutruhtinas ovat samalla asialla?

Seppo Lehto http://kavkaz.fi itsenäinen puolustus turvaksi Suomenmaan yhdessä Natojäsenyyden kanssa

Juhani Putkinen

Mitä enemmän aseita Suomen kodeissa on, sitä parempi - imperialistisen Venäjän naapurissa.

Maakuntajoukoista on kehitettävä oikea suojeluskuntien tapainen organisaatio, jossa miehillä on henkilökohtaiset aseet ammuksineen kotona - ja raskaammat aseet lähellä olevan "suojeluskuntatalon" asevarastossa.

Kahjot pois ihmisten ilmoilta.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Terve JB., et tunne prosessia. Kyse on laillisten aseiden palauttamisesta, joka tietenkin velvoitetaan niiden omistajien kontolle. Kyseeseen tulee perikuntien hallussa olevat edesmenneiden sukulaistensa aseet, tai metsästyksessään tai ampumaharrastuksessaan hiipuneen miehen miksei naisenkin käsiinsä jääneet aseet, yms.

Jos kyseinen lainkohta vahvistettaisiin, niin se tarkoittaa oikeasti metsästysaseiden määrän radikaalia vähentämistä. Eli tällöin eduskunnassa merkittävä päätös, jolla kavennettaisiin ihmisten oikeutta omistaa esim. isoisänsä metsästyshaulikko tai -kivääri. Puututtaisiin tannehtivasti omistusoikeuteen.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

JB.! Käsittämätön provo SSinulta. Tiedät hyvin, etten ole kokoomuksen jäsen. Jonka muuten kirjoitat todella törkeällä tavalla. Surkea esitys SSinulta.

Mitä haluat vihjailuillasi?

Matti Kopra (nimimerkki)

JB:lle
On erinomaisen hyvä asia, että omalla, keskinkertaisella tekstillänne ilmaisette ja paljastatte ajatustenne tason.

Käyttäjän juhaa kuva
Juha Aaltonen

Johan B heiluttelee sitä iänikuista natsikorttiaan kun oikeatakaan asiaa hänellä ei ole tai osaa sanoa. Johan B ei vain ole tainnut huomata, että tuon natsikortin läpyttäminen vie uskottavuuden kaikelta mitä ko. henkilö kynästään ja suustaan ulos suoltaa.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Näin on Juha, överiksi menee.

Toimituksen poiminnat