Jarmo Nieminen Luonto – Isänmaa – Helsinki

Tee työtä jolla on tarkoitus

Legendaarinen inttislogan realisoituu tänään kello 10.00 kun puolustusvoimien kaikissa toimipisteissä pidetään tiedotustilaisuus ja jaetaan ruskeat kirjekuoret jokaisella ammattisotilaalle ja siviilivirassa olevalla. Ehkä tuhansissa (?) lapuissa lukee että työsuhteenne ei jatku. Erityisen rajua saneeraus on esikunnissa ja laitoksissa, joista on julkisuudessa keuhkottu kaikkein vähiten.

Näillä mennään Suomen armeijassa. Kansan valitsemat edustajat ovat puhuneet ja osoittaneet suhtautumisensa maansa puolustamiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

"Puolustusvoimien henkilöstöä vähennetään asteittain siten, että vuonna 2015 henkilöstön määrä on enintään 12 300, joista ammattisotilaiden osuus on noin 8 200. Henkilöstövoimavarat kohdistetaan sodan ajan suorituskyvyn kannalta keskeisiin toimintoihin.

Puolustusvoimien henkilöstömäärä on vuonna 2015 noin 2 100 pienempi kuin tällä hetkellä. Henkilöstövähennyksissä käytetään hyväksi luonnollista poistumaa mahdollisimman paljon. Kun myös vaikuttavuus- ja tuloksellisuusohjelma, päättyvät määräaikaiset tehtävät sekä suunnitellut ulkoistus- ja kumppanuustoimet otetaan huomioon, toimeenpanossa jää vähennettäväksi noin 1 200 henkilöä.

Henkilöstön selviytymispolut ja irtisanomisuhan alaiset henkilöt selviävät henkilöstösuunnittelun ja muutoskeskustelujen jälkeen. Tavoitteena on varmistaa henkilöstön yhdenmukainen kohtelu puolustusvoimauudistuksen eri vaiheissa."

LÄHDE: http://www.defmin.fi/?589_m=5069&s=47

Käyttäjän veikkoluomi kuva
Veikko Luomi

- Kansan valitsemat edustajat ovat puhuneet ja osoittaneet suhtautumisensa maansa puolustamiseen, kirjoittaa Jarmo Nieminen.

Eräs näkökohta kansanedustajien ja puolueiden suhtautumisesta on jäänyt vähälle huomiolle. Se on perussuomalaisten osuus 200 miljoonan äkkileikkauksiin.

Hallitusneuvotteluissa oltiin pakon edessä. Taloustilanne vaati enemmistöhallituksen syntyä lähes mihin hintaan tahansa.

Perussuomalaiset kieltäytyivät vaalivoiton mukaisesta vastuunkannosta ja päättivät jäädä oppositioon antamaan hyviä neuvoja.

Samalla perussuomalaiset antoivat valtit maanpuolustusnihilisteille, joita on niin vasemmistossa kuin vihreissä melkoisesti.

Nihilistit kiristivät hallitusneuvotteluissa 200 miljoonan ylimääräiset leikkaukset, mikä tarkoitti sitä, että puolustusvoimauudistusta ei voitu tehdä hallitusti asiantuntijoiden (puolustusvoimien johdon) suunnitelmien mukaisesti, vaan jouduttiin tilanteeseen, jossa nyt ollaan.

Asiaan tietysti kuuluu, että vastuunsa väistäneet pitävät asiasta suurinta melua ja syyttävät muita tilanteesta.

***

Sama vastuun väistö varmisti myös "Ottawaan menon".

Lauri Korhonen

"lähes mihin hintaan tahansa"

Ja se hinta maksettiin. Hymyillen. Ei Katainen tinkinyt vaatimuksistaan Eurooppa ja euro politiikan suhteen jotta olisi saanut Perussuomalaiset mukaan hallitukseen.

Avaimet oli Kataisella. Perussuomalaisten tavoitteiden sijaan Katainen valitsi mieluummin takinkääntäjä Vasemmiston ja PV:n säästöt ajaakseen omaa agendaa.

Bye bye maanpuolustustahto. Kiitos Katainen.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Olen Veikon kanssa samaa mieltä vastuuttomuuden seurauksista: tapellaan Euroopasta mutta ei Suomesta.

Lauri Korhonen

Tietenkin pääministeripuolueen edustajana sekä kuntavaaliehdokkaana olet samaa mieltä.

Kiitos että myönnät Kokoomuksen politiikan vastuuttomuuden. Kokoomus ei tappele Suomesta näivettäjiä vastaan vaan mieluummin Euroopasta yhdessä näivettäjien kanssa.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Lauri, tätä mieltä olen ollut myös sitoutumattromana ja samaa mieltä olen ilman ehdokkuuttakin ja ilman jäsenyyttä. Maanpuolustuskyky ja -tahto ovat aivan liian kallisarvoista menetettäväksi. Sen ilmeisestt teidät sinäkin. Samanmielisyyteni on kestänyt vuosikymmenet. Aina olen puhunut samoin. Minulle asia on puoluevapaata touhua.

Ilmari Pietilä

"Näillä mennään Suomen armeijassa. Kansan valitsemat edustajat ovat puhuneet ja osoittaneet suhtautumisensa maansa puolustamiseen."

Mielenkiintoisesti ilmaistu. Näiden leikkausten täytyy herättää ennenkokemattomia tunteita monissa puolustusvoimien virkamiehissä. Tottakai syyn voi aina ulkoistaa vihreille, sosialisteille ja "kommareille", mitä ikinä ne tänä päivänä ovatkaan.

Silti Jarmo Niemisen kirjoituksissakaan harvoin pohdiskellaan talousjärjestelmän mielekkyytä tai perimmäisiä syitä jotka pakottavat tällaisiin leikkauksiin. Ja edelleen kun lukee alan lehtiä, suurin osa kunnallispolitiikkaan pyrkivistä evp-upseereistakin on kokoomuksen listoilla. Mutta ei, syy on niiden peijoonien "kommareiden".

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

En ole talousalan expertti mutta maanpuolustuksesta tiedän. Ja sen tiedän, että sen alas ajaminen on todella helppoa, ylösnostaminen vuosikymmenien projekti.

Suomen puolustusvoimat on valjastettu Suomen ulkopoliittisen johdon kilvenkiillottamishankkeiden edistämiseen kuten Ottawan miinasopimus, jotta päästään YK:n turvallisuusneuvostoon, panssarivaunujen romuttaminen, jotta Suomen tilastot eivät näyttäisi maailmalla pahalta, suomalaisten sotilaiden survominen rauhan turvaamistehtäviin, ilman lisäresurssointia, Islannin touhut, yms.

Toki totta on syyllistenkin paljastuminen.

Ilmari Pietilä

"En ole talousalan ekspertti..."

"En tiedä, mutta otan selvää"- lienee tuttu fraasi? Ei kai voida sivuuttaa niitä tosiasioita, jotka ovat johtaneet valtion tähän taloudelliseen tilaan ja sitä kautta myös leikkauksiin maanpuolustusasioissa. Niin ikäviä kuin mainitsemasi asiat ovatkin, ne ovat kuitenkin vain nyansseja suuremmassa pelissä.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Tämän assian on ratkaissut hallituskokoonpano. intti on valtion hallinnon virtaviivaistetuin yksikkö jo valmiiksi toisin kuin toiset pullataikinat.

Harri Räsänen

Kansa on kokenut upseeriston eläke-edut epäoikeudenmukaisina. Aiemmin on ollut myös niin, että saneeraukset eivät ole koskeneet upseeristoa. Jos nyt on tullut muutos, niin tervetuloa kansan pariin opettelemaan uutta ammattia yli 50 vuotiaana. Eläkeikä nostettakoon kaikille tasapuolisesti 65 vuoteen.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Hyvin ovat ammatit löytyneet:) Itse jään eläkkeelle 78 vuotiaana.

Harri Räsänen

Upseerien eläkkeestä kysyisin sen verran, että miten se menee käytännössä kun armeijasta jää pois. Jos menee muihin töihin niin juokseeko eläke siitä huolimatta?

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Lislsi jatkan, että upseerin ammatissa ei ole minkäänlaista taspuolisuutta muiden ammattien kanssa. Ei ole poliittisiakansalaisoikeuksiakaan. Lisäksi ammatissa valmistaudutaan kuolemaan kansan eteen. Asian sisäistäminen on ammatissa jaksamisen edellytys.

Lauri Korhonen

Eikös jokainen varusmiespalveluksen suorittanut ja sotilasvalan vannonut ole about samalla viivalla sen kuoleman kanssa jos sota syttyy.

Tietääkseni ei Suomessa ole vaadittu upseereitakaan kuolemaan kansan eteen rauhan aikana?

Harri Räsänen

Meillä on Suomessa yleinen asevelvollisuus, joten kansan edessä kuolemaan pääsee jokainen nuori mies.
Jos armeijaan sotkettaisiin politiikka, olisi asevelvollisuuteen perustuva armeija pian toimintakyvytön.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Harri, juur näin. Politiikot kykenevät ajamaan maanpuolustukyvyn alas. Toistaiseksi vain sodat ovat kyvyn taas palauttaneet.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Harri, juuri näin. Politiikot kykenevät ajamaan maanpuolustukyvyn alas. Toistaiseksi vain sodat ovat kyvyn taas palauttaneet.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Harrille totean vielä että upseeri on kutsumusammatissa, varusmies ei sitä ole, toki poikkeuksiakin on.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Upseerin ammatti ei ole huru-ukon ammatti. Piste.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Saapi nähdä miten muilla valtionhallinnon aloilla toimitaan meennänkö samaan 10-20 % henkilöstöleikkuriin.

Harri Räsänen

Tervetuloa vaan armeijan väki tänne duunareiden joukkoon.
Tunnelmat on varmaan vähän niinkuin tässä Lapinlahden lintujen sketsissä, joka muistui mieleen.

http://www.youtube.com/watch?v=bHuBE3Zw-c4&feature...

Koettakaa kestää!

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Taitaa olla valitettavsati niin, että avaimet ovat tässä hankkeessa kokoomuksen käsissä. Kokoomuksella on valta edetä tai olla etenemättä. Ehkä nuo mainitut ulkopoliittisen kilven kiillottamisen keinot, ja ehkä Nato ja Kreikan tarvitsemat panssarivaunut painavat vaakakupissa enemmän kuin Suomen perinteinen, koko kansan tukeen nojaava maanpuolustus. Tukea tähän hankkeeseen kokoomus saa myös niiltä poliittikoilta, joiden perinteiseen agendaan kuuluu puolustusvoimien ajaminen alas.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Juho, taidat olla ehkö oikeassa.

Jari Tuomoja

"Politiikot kykenevät ajamaan maanpuolustukyvyn alas. Toistaiseksi vain sodat ovat kyvyn taas palauttaneet."

Suomen armeija ei ole ihan tehtäviensä tasalla. Suomen ajaminen puolustuskyvyttömään tilaan kestää arvioiden mukaan max 24-72h kriisitilanteessa. Siihen ei vaikuta se, vaikka nykyinen henkilöstömäärä pidettäisiin, koska puolustusvoimat on käytännössä "organisaatio vailla todellista tavoitetta". Jos katsotaan suurien maiden armeijoiden budjettien suuntaa, voidaan vetää hieman johtopäätöksiä.

Nykyajan sodankäynti on muuttunut ja varsinkin Suomen erilaisuus esim. Venäjään nähden on hyvin vaikea. Ongelmaksi tekee sen, että suomalainen armeija on käytännössä puolustuskyvytön tosi tilanteessa ja sen tietyt strategiset perustat on annettu siviilien huollettavaksi ilman minkäänlaista todellista varmuutta kriisin kohdatessa. Tällä hetkellä pidetään yllä kulisseja, että kaikki olisi hyvin. Puhutaan kuitenkin vääristä asioista kun sodankäynti ei ole enää pelkkää laukausten vaihtoa. Tästä hyvänä esimerkkinä Iranin sentrifuugien hajottaminen ulkovaltojen toimesta OHJELMALLISESTI ilman yhtään laukausta aseilla.

Tähän mennessä yksikään suomalainen (vastuullinen) upseeri ei ole ottanut tilannetta tosissaan. Ongelma lienee siinä, että eletään vielä laukaus-laukaus-sarja-sarja aikakaudessa(?) tai sitten on ihan puhdasta ymmmärtämyyttä TOSIASIOISTA jotka vallitsevat kentällä. Annan vaikka pari vinkkiä nyt ilmaiseksi: kaskadihäiriöt yhdessä tai useassa verkossa (tyypistä riippumatta), koskien myös puolustusvoimien järjestelmiä sekä niiden PERUSTAA. Muita (huonon ja laaduttoman suunnittelun) esimerkkejä ovat esim. lukuisat Virven kaatumiset ja TUVE. Ainakin Virve on täysin laaduton vaikka se onkin tarkoitettu enemmän ei-kriisin aikaiseen viestintään.

Suomen heikoin lenkki sodassa on teknologia. Siihen ei ole panostettu OIKEALLA tavalla ja asiantuntemattomuus näkyy. Muissa maissa teknologia on ymmärretty sekä vahvuutena että riskinä, Suomessa vain vahvuutena. Kyseinen ala vetää tällä hetkellä tuhansia alan ammattilaisia töihin ulkomaille ja niistä hommista maksetaan oikeasti jopa enemmän kuin perinteisessä aseteollisuudessa.

Suomessakin olisi hyviä edellytyksiä kyseisen puolustus- ja hyökkäyshaaran kehittämiseen yritysmuodossa vaikka, mutta tällä hetkellä se on kriminalisoitua. Sen takia alan osaajat ovat siirtyneet ulkomaille. Ehkä poliitikkojen kannattaisi miettiä näitäkin asioita joskus....

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Jari olen samaa mieltä uhkan uusista ilmeneminsmuodosta ja samaa mieltä siitä mitä kannattaisi tehdä.

Toimituksen poiminnat